Sidor

söndag 22 september 2019

Avien - Maria Wälsäter

Titel: Avien 
Författare:
Maria Wälsäter
Språk:
Svenska
Serie:
Doressa #1
Antal sidor:
334
Utgiven:
Maj 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Isondras lillebror Gabriel är svårt sjuk. Läkarna menar att det är hopplöst, men Isondra tänker inte bara sitta och titta på när sjukdomen suger livet ur hennes bror. 

I ett ögonblick av desperation fattar hon ett beslut som kommer att vända upp och ned på ett redan instabilt Doressea. På hennes resa suddas gränserna mellan vän och fiende ut i samma rasande takt som hemligheterna bubblar upp till ytan. 

Vad Isondra väljer att göra - eller inte göra - innebär liv eller död för många fler än bara Gabriel.

Magi och mirakel hör inte hemma i en värld som är trist och grå och grym och rå. Men när man tvingas ifrågasätta precis allt och alla och lite därtill, behöver man då inte också ifrågasätta sin egen världsbild? Behöver man inte ifrågasätta sig själv?

Kommentarer:
Avien är första boken i fantasy serien Doressa serien och jag är alltid glad över att läsa mer av svenska författare som skriver fantasy.
Avien blev en positiv överraskning för jag fastnade direkt och kunde sedan knappt lägga ner boken!

Språket blev jag så imponerad över! Det var så målande, vackert och fullt av fina och detaljerade miljö och personbeskrivningar. Det kändes som att jag stod bredvid karaktärerna när jag läste.

När det gäller karaktärerna så tyckte jag så mycket om huvudkaraktären Isondra då hon var så smart, stark och självständig. Sedan blev jag såklart nyfiken på att få veta mera om Benjamin, Zance och Alexander.

Handlingen var både intressant och spännande och det var en hel del oväntade vändningar så jag ville hela tiden veta vad som skulle hända!

Avien bjöd på en otroligt fängslande läsning och klättrade upp bland mina favoriter! Jag är så glad över att Stjärnfödd snart är ute för jag behöver den nu på en gång! Om du gillar fantasy får du inte missa denna fina pärla!


Betyg 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar