Sidor

söndag 13 december 2020

Ensamhetens hav - Christoffer Pichler

Titel: Ensamhetens hav 
Författare:
Christoffer Pichler
Språk:
Svenska
Serie:
Revanianda #1
Antal sidor:
352
Utgiven:
Februari 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Mörker, förvirring, smärta. En skröplig hand tar ett bestämt tag om hennes ljusröda panna. Som en eld, bränner en magisk energi genom hennes sinne i jakt på kunskap och tankar som gömmer sig där inne. Mittemot henne sitter en mystisk kvinna i röd kåpa som inleder förhöret. Vart kommer hon ifrån? Vem är hon? Och vad gör hon hos människorna?


Revaniflickan Auda Havssten växte upp bland sitt folk väster om Stormhavet, en barriär som har separerat revanierna från omvärlden så länge någon kan minnas. Nöjda med sina fredliga liv, där man endast har ansvar gentemot sig själv och sin familj, har ingen revani någonsin försökt korsa havet.


Förrän nu.


Bortom havet möts Auda av hierarki, makthunger och krig. Människornas feodala livsstil skakar brutalt om Audas världsbild och ger henne en ny livsåskådning. Med nya insikter står hon inför beslut som kommer att påverka tusentals liv.

Kommentarer:
Ensamhetens hav är första boken i serien Revanianda och jag tyckte att det var en bra start på serien.
Jag fastnade på en gång för språket som jag tyckte var målande och lättsamt. Jag gillade miljöbeskrivningarna som var fina och riktigt bra beskrivande och handlingen var både medryckande och emellanåt spännande.
Världen målades upp och kändes levande, och huvudkaraktären var intressant att få följa och jag ser fram emot att lära känna henne bättre i kommande böcker. 


Ensamhetens hav bjöd på en spännande läsning och jag gillade den!

Betyg 6/10


Tusen tack till Imagine Games för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar