Sidor

måndag 11 mars 2024

Väsenjägarna - Sophia Larsson

Titel: Väsenjägarna 
Författare:
Sophia Larsson
Språk:
Svenska
Serie:
Antal sidor:
138
Utgiven:
Mars 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Väsenjägarna tar läsaren in en värld där väsen är mer än bara sagor man berättade om förr i tiden. En värld där väsens existens hålls hemlig för majoriteten av världen förutom människor med speciella förmågor som kallas för väsenjägare.

En väsenjägares uppdrag är att skydda människor genom att hitta och eliminera väsen som utgör en fara för samhället och säkerheten.

Vi får följa med Nelly, en sjuttonårig tjej vars familj har varit väsenjägare i generationer, hon har spenderat hela sitt liv med att bygga upp en täckmantel som en normal tonåring till priset av att inte ha någon riktig vän.

När en ny och oerfaren väsenjägarfamilj flyttar in i staden och Nelly får en ny klasskompis så sätts allt på spel. Efter en väldigt dålig start mellan den nya familjen och hennes äldre bröder så tvingas Nelly försvara sig själv och sina hemligheter till varje pris.

Kommentarer:
Väsenjägarna är en riktig liten pärla till bok som bjöd på en spännande och en väldigt härlig läsupplevelse!

På dessa 138 sidor hann det hända mycket och jag blev förvånad att jag fastnade för karaktärerna så fort. Jag gillade verkligen att läsa om Nelly och hennes bröder och deras syskonrelation kändes så äkta.

Det är ingen nyhet att jag gillar att läsa fantasyböcker som innehåller olika slags varelser och så, men det är inte ofta jag har fått läsa om svenska väsen och det var så fascinerande och spännande!
Jag tyckte att författaren hade ett bra språk som gjorde att man som läsare blev fängslad och bara ville fortsätta läsa. Jag hade nog slukat Väsenjägarna på en kväll om jag inte hade haft så mycket att göra.

Jag hade mer än gärna velat att boken skulle ha varit längre, men den är absolut en bra längd till en lite mer ovan läsare. Nu hoppas jag verkligen att det kommer fler böcker om Nelly och hennes bröder, för jag vill ha mer!

Betyg 8/10


Tack till författaren & Lava förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar