Sidor

fredag 19 juli 2024

Sanna berättelser om vägen ut ur prostitution - Anna Sander & Josephine Appelqvist

Titel: Sanna berättelser om vägen ut ur  prostitution
Författare:
Anna Sander & Josephine Appelqvist
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
263
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
I den här boken får vi möta arton kvinnor som har varit i prostitution - och tagit sig ur den. Vi får en inblick i hur och varför de kom att bli en del av sexhandeln i Sverige, hur de hamnade på en gata, i en lägenhet eller i en sunkig källare och sålde sina kroppar. Men vi får också läsa om deras väg ut ur helvetet - och in i ett fungerande vardagsliv.


Det är också en berättelse om två eldsjälar som har dedikerat sina liv åt att åstadkomma en förändring för dessa kvinnor genom verksamheten Talita.


Talita hjälper kvinnor i prostitution att återgå till "ett värdigt liv". Detta genom möjlighet till skyddat boende, stöd och rehabilitering.

Kommentarer:
Talita är en verksamhet som hjälper kvinnor att ta sig ut ur prostitution och i den här boken får vi läsa om 18 kvinnor som varit i prostitution och tagit sig ur det. Jag var beredd att boken skulle vara väldigt tung att läsa, och det är absolut en gripande läsning för kvinnor som hamnar i prostitution lever ett hårt liv. De är så tragiskt att så många kvinnor bli lurade in detta liv, men den här boken visar att det finns ljus och hopp. Jag hade tänkt dela upp läsningen men jag blev så fängslad och kunde inte sluta läsa.

Kvinnornas berättelser grep tag i mig och jag fick verkligen känna massa olika känslor. Det var också oerhört givande att få lära sig om Talita och grundarna Anna och Josephine, vilket jobb de gör! Det finns hopp även när det känns omöjligt. 

Sanna berättelser om vägen ut ur prostitution är en otroligt viktigt bok som jag kan rekommendera alla att läsa. 


Tack HarperCollins för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar