måndag 7 maj 2018

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Titel: Bokhandeln på Riverside Drive 
Författare:
Frida Skybäck
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
448
Utgiven:
Mars 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Bokhandeln på Riverside Drive är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman om hur ett hus fyllt med böcker, en handfull främlingar och en butter gammal hankatt kan hjälpa någon att börja om på nytt.


Kommentarer:
Bokhandeln på Riverside Drive är författarens första feelgood roman och jag har inte läst någon av hennes tidigare böcker men det vill jag definitivt göra efter att ha läst denna. Jag kan väl börja med att säga
wow, vilken mysig bok!
Handlingen tror jag att alla som gillar att läsa tycker är otroligt lockande då  boken handlar om en otroligt charmig bokhandeln i London. Det är alltså böcker i mängder, vänskap, kärlek och en katt! Det kan inte bli bättre än så!  Miljöbeskrivningarna var väldigt bra för det 
lätt att föreställa sig hur allt såg ut, framför allt bokhandeln som jag önskar att den fanns på riktigt. Den verkade hur charmig och mysig som helst med alla bokhyllor, antika möbler och att de även bjöd på svenskt fika.

Karaktärerna var allihopa så trovärdiga och man fick lära känna dem väldigt bra.
Tillbaka blickarna var också något jag tyckte om, då det gjorde att man fick lära känna karaktärerna ännu mer och jag hade gärna fått läsa mera om alla!

Bokhandeln på Riverside Drive var så otroligt mysig och charmig och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 9/10 


Tusen tack till LB förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...