måndag 14 augusti 2023

Atlas de utvalda - Olivie Blake

Titel: Atlas de utvalda 
Författare:
Olivie Blake
Språk:
Svenska
Serie:
Atlas #1
Antal sidor:
477
Utgiven:
September 2022
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Sex är utvalda, endast fem kommer att överleva!


Det Alexandrinska Samfundet är ett hemligt sällskap som består av världens främsta magiker. Medlemmarna skyddar och bevarar kunskap som historiens största civilisationer lämnat efter sig hemlig och farlig kunskap som anses gått förlorad.

En gång var tionde år väljer den mystiske Atlas Blakely ut sex av världens mest begåvade unga magiker för att invigas i hemligheterna. De kommer tillbringa ett år tillsammans medan prövningarna pågår. De som överlever belönas med makt, rikedom och prestige bortom sina vildaste fantasier.

Kommentarer:
Atlas de utvalda har jag varit nyfiken på en längre tid men varit lite nervös inför att plocka upp den då jag sätt väldigt blandade recensioner på den. Jag tyckte om den, mycket! Jag tyckte om språket på en gång, och blev fängslad av innehållet. Dessutom är det otroligt vackra illustrationer på vissa sidor, och dem älskade jag!

Karaktäerna var väldigt verklighetstrogna och mänskliga. Jag tyckte om vissa av dem väldigt mycket och andra hade jag ganska svårt för, men även de jag hade svårt för ville jag att det skulle gå bra för, så jag brydde mig om alla till slut.
Handlingen var spännande, mystisk och full av magi och det var bara så bra! Även om vissa delar var lite långsammare så gjorde det ingenting för mitt intresse hölls hela tiden uppe ändå.

Atlas de utvalda var så bra och jag behöver uppföljaren nu på en gång!

Betyg 8/10


Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Köpte hem denna direkt den gavs ut på svenska då alla som har liknande smak som mig trodde jag skulle tycka om den. Står fortfarande oläst i hyllan då jag är lite rädd att upplevelsen skall bli det motsatta då jag läst så mixade recensioner av den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade också sett så blandade recensioner så blev därför så glad att jag gillade den :) Hoppas du också gör det när du läser den!

      Radera

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...