torsdag 4 juli 2024

Molnhåret - Sabina Zaynab Hassan

Titel: Molnhåret 
Författare:
Sabina Zaynab Hassan
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
32
Utgiven:
Juni 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Claudias hår är inte som alla andras. Det är ett moln, ett riktigt moln. Och det gör precis som det vill. 

Det regnar, åskar och blixtarna flyger åt alla håll.

Molnhåret är till besvär och Claudia försöker bli av med det. 

Men hur blir man av med ett molnhår som inte lyssnar?

Kommentarer:
Molnhåret är en barnbok för barn mellan 3-6 år men jag tror att även äldre barn och vuxna kan uppskatta denna bok. Jag tyckte mycket om den!

Det är en otroligt fin bok som handlar om ett viktigt ämne, nämligen att det är helt ok att inte vara som alla andra. Det var så fint att få läsa om Claudia och få följa hennes resa till att kunna acceptera sig själv och sitt molnhår.
Det fantastiska illustrationerna gjorde även läsupplevelsen ännu bättre, oj så fina det var!

Molnhåret är en jättefin barnbok som jag verkligen rekommendera er att plocka upp och läsa tillsammans med ett barn eller bara njuta av den själv.

Betyg 8/10


Tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Från Monterosa till Röda bergen - Alexandra Appelqvist

Titel: Från Monterosa till Röda bergen 
Författare:
Alexandra Appelqvist
Språk:
Svenska
Serie:
Röda bergen#1
Antal sidor:
271
Utgiven:
Augusti 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Stella lämnar Monterosa för att flytta med sin pappa till Röda bergen i Stockholm. Hon fantiserar om ett pulserande stadsliv långt ifrån den italienska alpbyn där alla känner alla och vardagen blivit trång som en krympande tröja. I lägenheten vägg i vägg med sin pappas börjar hon om på nytt.


Peter har efter många års familjeliv i Monterosa skilt sig och återvänt till sin ungkarlslya i Röda bergen för att förverkliga drömmen om en egen kvarterskrog. Han längtar efter ett anonymt liv i Stockholm och vill möta kärleken igen. Med lyckan över att hans dotter flyttat med honom kommer oron. Hur ska han kunna leva ett spirande singelliv och samtidigt se till att Stella trivs i sitt nya hemland?


När Stella och Peter en morgon stöter på varandra i trapphuset med varsitt sällskap från natten inser de att de inte längre känner varandra så väl som de trott. De bestämmer sig för att äta lunch tillsammans varje söndag året ut och vid varje tillfälle avslöja något om sig själva som den andra inte vet. Men ska de våga berätta de riktiga anledningarna till varför de var tvungna att lämna Monterosa?

Kommentarer:
Från Monterosa till Röda bergen är en bok jag velat läsa ett bra tag och nu är den äntligen läst och den bjöd på en fin läsupplevelse. 

I den här boken får man läsa mycket om relationer, och framförallt en pappa-dotter relation, och det gillade jag.
Jag gillade upplägget med att man får läsa varannat kapitel från Stella (dottern) och varannat från Peter (pappan). Det var intressant att få läsa ur bådas perspektiv. Karaktärerna var bra beskrivna och även om ingen av dem riktigt grep tag i mig så tyckte jag om att läsa om dem. Det var även väldigt fina miljöbeskrivningar och författaren har ett fint språk som gjorde att läsningen flöt på bra. Dessutom är omslaget helt fantastiskt fint. Jag är så glad att det finns en uppföljare ute nu för jag läser gärna mer av författaren! 


Från Monterosa till Röda bergen är en bok jag absolut tyckte om och som jag kan rekommendera att ni plockar upp!


Betyg 6,5/10


Tack LB förlag för recensionsexemplaret! 


onsdag 3 juli 2024

När vi var fåglar - Ayanna Lloyd Banwo

Titel: När vi var fåglar
Författare:
Ayanna Lloyd Banwo
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
300
Utgiven:
November 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Det här är en spökberättelse, en kolonial thriller, en kärlekshistoria.


Darwin och Yejide lär känna varandra på kyrkogården i Port Angeles, Trinidad. Båda har något som den andra behöver, och båda bär på familjehemligheter som de måste befria sig från. Darwin har vuxit upp som rastafari och har lärt sig att döden måste undvikas till varje pris, medan Yejide som alla kvinnor i sin släkt har ärvt förmågan att hjälpa döende själar till andra sidan. På den gamla mytomspunna kyrkogården tvingas de möta både det förflutna och framtiden samtidigt som staden håller på att explodera.

Kommentarer:
När vi var fåglar är en bok jag blev väldigt nyfiken på, och mest av det vackra omslaget och jag förväntade mig att boken skulle vara spännande och lite kuslig då baksidan nämner att boken är en spökberättelse.

Tyvärr var det inte vad jag fick utav läsupplevelsen. Jag upplevde att handlingen var ganska långsam och seg emellanåt och även om språket var väldigt fint, kände jag mig ganska uttråkad av boken och det är tyvärr inte så roligt. Boken är inte heller kuslig överhuvudtaget och det är egentligen inte något dåligt men jag hade bara förväntat mig något annat. Den här boken passar säkert någon annan så om den låter intressant så kan ni ge den en chans. 


Betyg 4/10


Tack Albert Bonniers Förlag för recensionsexemplaret! 

 

De små gröna - Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson

Titel: De små gröna
Författare:
Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson
Språk:
Svenska
Serie:
Luna och superkraften #8
Antal sidor:
146
Utgiven:
Mars 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Efter en galen ballongfärd till Djupskogen kan Luna och vännerna inte hitta Wille. Och han är inte den enda som är borta.


Luna och vännerna reser med luftballong till Djupskogen. Det blir en mardrömsfärd och de tvingas nödlanda på okänd plats. När de klättrar ur ballongen är Wille spårlöst försvunnen och de möts av en märklig syn. Det myllrar av små varelser som kikar fram från sina gömställen.


De kallas De små gröna och är snälla varelser med ett akut problem deras svampförråd krymper varje natt. Har de en tjuv mitt ibland dem? Hur ska vännerna hitta Wille igen, och värst av allt: vad ska Willes föräldrar säga om Wille inte kommer hem på kvällen? Och hur ska de kunna hjälpa de små gröna med sitt svampproblem? Luna har en plan, men det kommer att bli minst sagt klurigt.

Kommentarer:
De små gröna är den åttonde delen i Luna och superkraften som är en serie för barn mellan 6-9 år. Jag har inte läst någon av det tidigare delarna men det gick bra att hoppa i serien. Jag tyckte att boken var spännande och jag gillade de färgglada illustrationerna väldigt mycket. Boken var också lärorik och visade att man ska behandla varandra bra.

De små gröna är en bok som jag tror passar många barn och vuxna!

Betyg 6/10


Tack Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

måndag 1 juli 2024

Kärleken är död - Ashley Poston

Titel: Kärleken är död 
Författare:
Ashley Poston
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
392
Utgiven:
Mars 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Florence Day är spökskrivare åt en av USA:s mest älskade romanceförfattare. Men nu tror hon inte längre på kärleken, och hennes manus är i lika dåligt skick som hennes krossade hjärta. I hopp om att få sin deadline framflyttad söker hon upp sin nya redaktör. När han vägrar förbereder sig Florence på att karriären är över.


Så får hon det värsta samtalet hon kan tänka sig och tvingas återvända till barndomsstaden för att begrava sin älskade pappa. Florence har inte varit hemma på tio år, inte sedan stadens invånare vände henne ryggen. Hennes pappa är borta, men allt annat känns som vanligt. Och hon hatar det.


Ända tills ett spöke dyker upp på tröskeln till familjens begravningsbyrå. Han är lika upprörande snygg som alltid och lika förvirrad som Florence över varför han är där. Det visar sig att det inte bara är kärleken som är död utan även hennes nya redaktör...


Kärleken är död är Ashley Postons första roman på svenska, en förtrollande historia om att sörja någon du håller kär och att aldrig ge upp hoppet om en ny kärlek.

Kommentarer:
Kärleken är död är en bok jag fick upp ögonen för ett tag sedan men när den äntligen släpptes på svenska tvekade jag inte att läsa den, och wow, den här boken var helt fantastisk! Jag har alltid lite svårt att skriva en recension på en bok jag verkligen älskade, men jag ska ge det ett försök.

Jag hade en underbar läsupplevelse av den här boken. Senaste månaden har jag inte kunnat läsa på samma sätt, pågrund av olika anledningar, men Kärleken är död gjorde att jag drogs in i handlingen på en gång och jag fick fly verkligheten ett tag.
Författaren har ett fängslande språk och handlingen är unik och så intressant. Jag fick känna alla möjliga slags känslor under läsningens gång. Jag satt och log vid flera tillfällen och vid andra var det nära till tårar. Det var en bra blandningen mellan sorg, saknad, humor och romantik.
Det var också ett pluspoäng att Florence var spökskrivare, det var väldig trevligt att läsa om. Jag vill verkligen läsa mer av författaren. 

Kärleken är död kommer vara en av årets favoriter, den bjöd på en fantastisk läsupplevelse och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 9/10


Tack Karat förlag för recensionsexemplaret! 

Molnhåret - Sabina Zaynab Hassan

Titel: Molnhåret  Författare: Sabina Zaynab Hassan Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 32 Utgiven: Juni 2023 Finns hos: Bokus / Adlib...