tisdag 5 januari 2016

Stormens Öga - Leigh Bardugo

Titel: Stormens Öga 
Författare:
Leigh Bardugo
Språk:
Svenska
Original titel:
Siege and Storm
Serie:
Grisha-triologin #2
Antal sidor:
362
Utgiven:
September 2015
Förlag:
Gilla Böcker


Beskrivning från Goodreads:
Alina flyr från Ravka, jagad av det hon gjort och aldrig kan glömma. Tillsammans med Mal försöker hon börja ett nytt liv i ett land på andra sidan havet, men det är svårt för henne att hålla sin kraft gömd och låtsas vara någon annan än Solbringaren.

Skuggmästaren har överlevt och reser sig starkare än någonsin med en ny, skräckinjagande kraft och en plan som hotar att få hela världen att rämna. Alina är den enda som kan stoppa honom. Hon återvänder till Ravka för att rädda sitt land och sitt folk, men i takt med att hennes kraft växer sjunker hon allt djupare ner i en värld av mörk magi och svåra val. Allt närmare Skuggmästaren och allt längre bort från Mal. Till slut måste hon välja mellan sitt land, sin kraft och den kärlek hon inte trodde sig kunna leva utan – eller riskera att slukas av stormen som rasar kring henne.

Kommentarer:
Stormens Öga är andra delen i Grisha-triologin och jag tycker verkligen om om den här serien och jag gillar Leigh Bardugo som författare, det är svårt att förklara varför men jag gillar bland annat hennes skrivsätt väldigt mycket.

Vi får fortsätta följa Alina som nu är på flykt från Skuggmästaren och hon har med sig Mal.
De försöker anpassa sig till ett nytt liv på flykt tillsammans men det dröjer inte länge förens det ändras och Alina bestämmer sig för att återvända till Ravka för att stoppa Skuggmästaren men det blir svårare än vad hon tror.
Alina fortsätter utvecklas och växa som person och hon får även reda på mer om sina krafter och börjar inse att med sådana krafter kommer mycket ansvar och det är inte alltid lätt att kunna ta rätt beslut.
Vi får även möta några nya karaktärer bland annat kapten Sturmhond  som jag tyckte var väldigt rolig och underhållande i flera situationer!

Stormens Öga började bra för att sedan ha en lite lugnare tempo i mitten och sedan blev den väldigt spännande i slutet och jag är verkligen nyfiken på den sista boken!


Betyg 8/10

Andra böcker i serien
1.
I Ljusets Makt 
2. Stormens Öga 
3. Ur Askan ( Mars 2016) 

4 kommentarer:

 1. Lästa också alldeles nyss ut boken och tyckte om den jättemycket! Ser verkligen fram emot tredje delen som kommer i vår! Åh så spänd på att se hur allt slutar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, hur ska det sluta?? Jag vill läsa sista delen nu! :) Tur att det inte alltför lång tid kvar tills den kommer :)

   Radera
 2. Sturmhound är en av mina absoluta favoritkaraktärer. :) Kul att du gillade boken! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han var väldigt rolig :) Ja, jag gillar verkligen den här serien och jag vill läsa sista boken nu! :)

   Radera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...