torsdag 19 augusti 2021

En gång slockna alla stjärnor - Kristina Falk

Titel: En gång slockna alla stjärnor 
Författare:
Kristina Falk
Språk:
Svenska
Serie -
Antal sidor:
412
Utgiven:
Februari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Bokus:
Kan ett hjärta fyllt av bottenlös sorg även bli sprängfyllt av kärlek?


Freja tänker inte stanna i Umeå längre. Vill inte se pappa dö. Måste ut, bort därifrån. Hjärtat bultar när hon kliver av tåget i Stockholm. Det finns ingen sjukdom i vindarna. Alex och mamma har fel - hon kommer inte att ångra sig.


Varg sitter på vardagsrumsgolvet och väger pillerburken i handen, vänder den upp och ner så att sömntabletterna rasslar. Minns solen som strålade in genom persiennerna när han vaknade på psykakuten. Om han ändå hade dött. 


En vecka senare korsas deras vägar.


På taket som sluttar ner mot balkongen, sitter någon med kängorna stödda mot hängrännan. Hon skymtar en svart hoodie, en uppdragen luva. En ung man. Han lutar sig fram och tittar ner på henne. Vinden blåser i luggen. Blå ögon, kantade av svart kajal, lyser i skymningen. Det rusar till i Frejas bröst. Plötsligt står han nära. En meters mellanrum. 

"Varg", säger han.

Kommentarer:
En gång slockna alla stjärnor är en bok som jag inte kunnat sluta tänka på efter jag läste den ut. Den kommer definitivt vara med på listan över årets bästa böcker, helt klart! Det gick inte att sluta läsa när jag hade börjat för jag ville bara få veta vad som skulle hända härnäst. Karaktärerna är allihopa så trovärdiga och jag tyckte om att båda läsa om Freja och Varg.

Språket var väldigt fint, levande och målande och det är en oerhört stark bok och den fick både att känna glädje och sorg. Den tar upp viktiga ämnen som psykisk ohälsa och den gör det bara så bra.

En gång slockna alla stjärnor är en bok som alla borde läsa, och den kommer inte lämna någon oberörd.

Betyg 9/10


2 kommentarer:

Edda Headshot - Peter Westberg

Titel: Edda Headshot  Författare: Peter Westberg Språk: Svenska Serie: Edda Headshot #1 Antal sidor: 239 Utgiven: Maj 2023 Finns hos: ...