onsdag 13 december 2023

Jakten på norrskenet: en juldeckare i 24 kapitel

Titel: Jakten på norrskenet: en juldeckare i 24  kapitel
Författare:
Eva Hildén
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
207
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Det blir en annorlunda jul i år. Stinas föräldrar har precis flyttat isär, och nu ska hon och mamma fira jul hos släkten i Abisko. Stina har inte träffat sina kusiner på flera år, hur kommer det bli att bo hos dem i över en vecka? Och hur kommer det bli att fira jul utan pappa? Men i Abisko händer det så mycket att Stina knappt hinner tänka på pappa alls. Det är skoterturer på fjället, pepparkakshus-tävling och inte minst den stora utställningen på fjällstationen där de ovärderliga norrskenskristallerna ska visas upp! Men så börjar mystiska saker hända. Stinas väska försvinner och sedan får hon ett mystiskt telefonsamtal mitt i natten. Och kort efter det dyker en hotfull lapp upp ... Snart förstår Stina och hennes kusiner att de är något riktigt skumt på spåren. Kan det vara så att någon är ute efter att stjäla den mest dyrbara norrskenskristallen?

Kyla, julstämning och spänning i 24 rafflande kapitel! Jakten på norrskenet är den perfekta uppladdningen inför julafton.


Kommentarer:
Ännu en bok som är skriven för barn i åldern 9-12 år som verkligen fångade mig från första stund, och den skapade absolut julstämning! Perfekt att ladda upp med inför julafton genom att läsa ett kapitel om dagen, men jag kunde inte låta bli utan läste hela på en kväll, den var så bra.

Jag älskade den Norrländska miljön med all snö, kyla och såklart norrsken. Stämningen i boken var så bra, det var mystisk och såklart bjöds det på mycket julstämning.
Handlingen var spännande och fartfylld och gjorde att jag inte kunde sluta läsa. Stina och att det andra karaktärerna var lätt att tycka om och jag gillade att läsa om deras mysterium som de försökte lösa.

Jakten på norrskenet: en juldeckare i 24 kapitel bjöd på en spännande och stämningsfull lässtund och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 8/10


Tack B. Wahlströms för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...