tisdag 25 juni 2024

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1
Författare:
Lovisa Wistrand
Språk:
Svenska
Serie:
Alvblodstrilogin #4
Antal sidor:
240
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Mörker. Passion. En skog som dödar. Och en magi så stark att den hotar att slita sönder världen.


I den oändliga skogen Eytherthlarn lurar faror runt varje hörn. Mohrelda har vuxit upp dold från omvärlden, jagad för sitt demoniska blod och den oberäkneliga kraften det besitter. En mäktig häxa har hållit hennes mörka magi i schack, men hur länge kommer det räcka?


Stjärnalvernas härskare Nemurath söker efter demonflickan och tror att den som kontrollerar hennes kraft kontrollerar allt. När han av misstag skadar en oskyldig kvinna som gått vilse i skogen tar han henne till sitt slott för att läka henne, utan att veta att kvinnan i själva verket är demonflickan han sökt efter så länge.


En mystisk sjukdom gör Mohrelda svagare för varje dag. Röster viskar i väggarna och hon ser saker som ingen annan ser. Vem är hon? Var härstammar hon ifrån? Och vem är egentligen den rättmätige arvtagaren till tronen?


Demondottern är den fjärde boken i den hyllade Alvblods-trilogin och bjuder med läsarna på en resa fylld av magi, kärlek och överraskande vändningar.

Kommentarer:
Jag har följt Lovisa Wistrands författarresa sedan hon debuterade med Drakvsikaren, som är första boken i Alvblodstrilogin och det är en serie jag har tyckt om, så när jag fick förfrågan om att läsa och recensera Mohrelda, som är den fjärde fristående delen i Alvblodstrilogin blev jag väldigt glad. Det var så roligt att få återvända till författarens alvvärld igen med det egna språket, och det var så roligt. Det var spännande att få läsa om Mohrelda, och även den här boken är betydligt tunnare så fanns det gott om spänning, passion och färgstarka karaktärer.
Språket är precis som i författarens andra böcker, väldigt fängslade och handlingen var mycket spännande.

Dessutom slutar boken med en riktigt cliffhanger, och jag vet inte hur jag ska kunna vänta på nästa bok? Jag vill ha mer nu!

Betyg 8/10


Tack Whipmedia för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...