onsdag 18 september 2024

Denna ljuva skitsommar - Linnea Dahlgren

Titel: Denna ljuva skitsommar
Författare:
Linnea Dahlgren
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
384
Utgiven:
Maj 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Ellen återvänder till sin lilla hemort efter ett år med pianostudier på en folkis i Stockholm. Hon ska sommarjobba på den lokala fabriken och det känns som att hon är på väg till världens ände. Allt med hemorten känns litet, inskränkt och utan framtid i jämförelse med kompisarna och studierna på folkhögskolan. Till och med Annie, Ellens bästa kompis som plötsligt känns pinsam och töntig och som att hon befinner sig på en helt annan plats i livet än vad Ellen gör. Ellen har också svårt att förstå sin brors livsval, han som valt att stanna och jobba heltid på fabriken och nu ska flytta till en egen lägenhet bara ett par hundra meter från föräldrarnas hus. Kollegorna på fabriken är sexistiska och gubbiga. Tack och lov för Walter. Han som Ellen alltid varit lite kär i och som nu ska jobba i samma skift som Ellen över sommaren. Han är den enda som är värd att lägga någon tid på alls. Men kanske är allt inte så svartvitt som Ellen tror? I takt med att sommaren går inser hon att svek kan se ut på många olika sätt och att man kan hitta allierade på de mest oväntade ställen.

Kommentarer:
Denna ljuva skitsommar är en ungdomsbok som är skriven av en författare som jag läst en bok utav och tyckte mycket om och även om den här boken är ganska olik den andra så fick jag härlig läsupplevelse av Denna ljuva skitsommar också!


Jag fick känna många olika slags känslor under läsningens gång och jag tror att många läsare kan känna igen sig i de olika karaktärerna och deras tankar och funderingar kring vardagsliv, vänskap, kärlek och allt som hör ungdomen till.
Karaktärerna kändes alltså verklighetstrogna och språket var fängslande och det gjorde att jag hela tiden ville fortsätta läsa.

Denna ljuva skitsommar är en ungdomsbok som jag kan rekommendera att ni plockar upp och dessutom är den ju oerhört snygg att ha i bokhyllan!

Betyg 7/10


Tack VoxbyOpal för recensionsexemplaret! 

fredag 13 september 2024

Del av din värld - Abby Jimenez

Titel: Del av din värld 
Författare:
Abby Jimenez
Språk:
Svenska
Serie:
Del av din värld#1
Antal sidor:
440
Utgiven:
Maj 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Efter ett motorstopp mitt ute i ingenstans, en vågad vadslagning och mys med en killing har Alexis Montgomerys värld vänts uppochned. Orsaken är Daniel Grant, en attraktiv snickare som är tio år yngre och avslappnad som få – raka motsatsen till den sofistikerade storstadstjejen Alexis. Attraktionen mellan dem är ögonblicklig. 


Alexis står på tröskeln till en lovande karriär som kirurg, en framtid som rimmar dåligt med idylliskt lantliv. Samtidigt kastar det förflutna sina skuggor, och Daniel tvingas inse att Alexis varken är beredd att släppa in honom i sitt liv eller att bli en del av hans. 


Mitt i en härva av passion och plikt ställs Alexis och Daniel inför det ultimata testet: kan de förena sina radikalt olika liv?

Kommentarer:
Del av din värld är en bok jag varit oerhört nyfiken på ett tag och jag blev så glad när jag fick hem den på svenska i början av sommaren och jag kan säga att jag älskade den här boken så mycket och den kommer absolut bli en ny favorit för i år.
Jag fastnade direkt för karaktärerna Alexis och Daniel. Jag tyckte om att läsa om dem var för sig och såklart tillsammans. De hade så bra kemi och de kändes båda så verklighetstrogna också. Jag gillar även att Alexis inte är i tjugoårsåldern som omväxlings skull. Sedan var det en del prat om deras ålderskillnad men för min del gjorde det inget.

Del av din värld är en bok jag verkligen kan rekommendera, den har allt och lite till!

Språket var så fängslande och under läsningens gång fick jag känna många slags känslor, ja den här boken har liksom allt. Den innehåller alltifrån fluffig kärlek till lite mer allvarliga ämnen och ja just det, nämnde jag att Daniel har en liten killing? Det kan liksom inte bli bättre än så.

Betyg 9/10


Tack Karat förlag för recensionsexemplaret! 

Denna ljuva skitsommar - Linnea Dahlgren

Titel: Denna ljuva skitsommar Författare: Linnea Dahlgren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 384 Utgiven: Maj 2024 Finns hos: Bokus ...