söndag 21 februari 2016

Fairest - Marissa Meyer

Titel: Fairest 
Författare:
Marissa Meyer
Språk:
Engelska
Serie:
The Lunar Chronicles #3,5
Antal sidor:
222
Utgiven:
Januari 2015
Förlag:
Feiwel & Friends


Beskrivning från Goodreads:
Mirror, mirror on the wall,
Who is the fairest of them all?

Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her “glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now

Kommentarer:
Jag var inte särskilt intresserad av att läsa Fairest först, eftersom den handlar om Queen Levana som jag inte alls gillar och jag ville egentligen inte veta mer om henne men jag blev faktiskt väldigt överraskad över hur mycket jag faktiskt tyckte om Fairest!
I Fairest får vi träffa Levana långt innan hon blev drottning och vi får följa hennes väg från att växa upp och till slut bli drottning.
Vi får även träffa Levanas syster som jag nästan tyckte var ännu värre än Levana, av många anledningar. 
Det var riktigt intressant att få reda på varför Levana är så full av hat som hon är, och det var faktiskt i vissa fall som jag tyckte lite synd om henne, vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra. Marissa Meyer har verkligen lyckats med att skapa den ultimata skurken så att säga, för de bästa skurkarna är dem som man på något sätt kan ha lite förståelse för varför de agerar som de gör, och jag har nog fått lite förståelse för Levana, men bara lite.

Förutom att den handlar om Levanas uppväxt så fick man också reda på lite annan information som var väldigt intressant och säker behövdes innan man läser den sista boken Winter.

Fairest
var som sagt en liten överraskning som jag är väldigt glad att jag läste, nu har jag ingen ursäkt att inte läsa Winter, men är jag redo att serien ska ta slut??

Citat:
“She cried for the girl who had never belonged. A girl who tried so hard, harder than anyone else, and still never had anything to show for it.”

Betyg 8/10 

2 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen hela serien och längtar efter Winter. Tvivlar på att jag hinner läsa den här före ( engelska osv ), är det katastrof då tror du eller funkar det ändå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det gör så mycket, man får reda på lite grejer men inget som kommer göra att du inte förstår dig på Winter :)
   Den gav mig dock en liten annan syn på Levana, och den var väldigt bra så jag rekommendera den såklart, men om du inte känner för att läsa på engelska så ska du ju inte tvinga dig till det :)

   Radera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...