tisdag 5 april 2016

Written in Red - Anne Bishop

Titel: Written in Red
Författare:
Anne Bishop
Språk:
Engelska
Serie:
The Others #1
Antal sidor:
433
Utgiven:
Mars 2013
Beskrivning från Goodreads:
As a cassandra sangue, or blood prophet, Meg Corbyn can see the future when her skin is cut—a gift that feels more like a curse. Meg’s Controller keeps her enslaved so he can have full access to her visions. But when she escapes, the only safe place Meg can hide is at the Lakeside Courtyard—a business district operated by the Others. 

Shape-shifter Simon Wolfgard is reluctant to hire the stranger who inquires about the Human Liaison job. First, he senses she’s keeping a secret, and second, she doesn’t smell like human prey. Yet a stronger instinct propels him to give Meg the job. And when he learns the truth about Meg and that she’s wanted by the government, he’ll have to decide if she’s worth the fight between humans and the Others that will surely follow.

Kommentarer:
Written in Red  som är fösta delen i The Others serien blev en mycket positiv överraskning och det är nu en av de bästa böckerna som jag har läst i år!

Written in Red utspelar sig i en värld som är lik våran men det finns  övernaturliga varelser som alla vet om, och de bor i en egen del av staden där vanliga människor inte gärna går in.
Det finns alla möjliga övernaturliga varelser i den här serien, vi får träffa shapeshifters i alla former som vargar, björnar, prärievargar, någon enstaka vampyr, flickor som kan kontrollera vädret och sist med inte minst så får vi träffa små magiska ponnys!

Jag fastnade direkt för karaktärerna, Meg som är huvudpersonen var väldigt osäker och ganska blyg, (vilket är helt försåtligt eftersom hon hamnade mitt bland alla shapeshifters och annat, jag skulle också vara osäker då!) men hon kunde ändå stå på sig, och hon hade ett sånt stort hjärta och ville alla väl och jag tyckte att det var så fint!
Sedan tyckte jag väldigt mycket om Simon, Tess och Sam, som var hur gullig som helst.

Jag kommer definitivt att fortsätta att läsa den här serien, och jag är så glad att det finns tre till böcker i serien som är ute än så länge.
Jag är väldigt spänd på att få reda på om det kommer vara lite mer kärlek i de andra böckerna också, men vad jag har hört så är det en väldigt långsam romans i den här serien, men det är också något jag gillar!

Är du ute efter en serie med flera övernaturliga varelser, härliga och även underhållande karaktärer och en del spänning så rekommenderar jag verkligen att du plockar upp Written in Red och ger den ett försök!

Citat:
“People who entered the Courtyard without an invitation were just plain crazy! Wolves were big and scary and so fluffy, how could anyone resist hugging one just to feel all that fur?

“Ignore the fluffy,” she muttered. “Remember the part about big and scary.”

Betyg 9,5/10 

2 kommentarer:

  1. Kul att se din recension, och gud så bra den här boken var. Tack för att du fick mig att läsa den. Sam var väl bara för söt, och jag älskar det där citatet (det kommer att finnas med i min recension med). :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är så glad att du gillade den också! :) Har jag sagt till det tillräckligt med gånger? Haha :D Ska bli roligt att läsa din recension också, och ja citatet var ju väldigt passande :)

      Radera

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...