måndag 26 september 2016

Ronja Rövardotter - Astrid Lindgren

Titel: Ronja Rövardotter 
Författare:
Astrid Lindgren
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
235
Utgiven:
Augusti 2016 (ny utgåva, original år 1981)
Beskrivning från Adlibris:
Den natten då Ronja föddes gick åskan över bergen, ja, det var en åsknatt så att allt oknytt som höll till i Mattisskogen förskrämt kröp undan i sina hålor och gömslen. Bara de grymma vildvittrorna gillade åskväder mer än alla andra väder och flög med tjut och skrik runt rövarborgen på Mattisberget." 


Ronjas barnaliv börjar storslaget. Så blir det också en kamp för fred och rättvisa, en kamp som hon utkämpar tillsammans med rövarsonen Birk.

Kommentarer:
Jag har läst några böcker av Astrid Lindgren tidigare men det här blev faktiskt första gången som jag fick läsa om Ronja och hennes rövarfamilj i Mattisskogen, och precis som hennes andra böcker så gillade jag även denna!

Astrid Lindgrens skrivsätt och språk är verkligen otroligt fängslande och alla beskrivningarna  av den fina naturen var så underbara att läsa om och det gjorde så att jag längtade efter att gå ut i skogen, och med de nya fina illustrationerna så blev läsningen ännu bättre!
Jag ser verkligen fram emot att få titta på animen som ska komma ut nästa år för jag tror att den kommer bli väldigt bra speciellt med tanke på alla magiska varelser som bor Mattisskogen som grådvärgar, rumpsnissar och det kusliga vildvittrorna…

Ronja Rövardottar var en väldigt fin och mysig bok som också behandlade ganska svåra ämnen på ett väldigt fint sätt som fattigdom, svält, rädsla och kärlek. Det var även mycket fokus på både vänskap och familj, och jag är väldigt glad över att jag äntligen har läst den!

Betyg 6,5
/10

Tusen tack till Raben&Sjögren för recensionsexemplaret!

2 kommentarer:

  1. Åh vad fin den ser ut, skulle vara kul att läsa den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är den? Jag älskar omslaget och illustrationerna inuti är verkligen jättefina :)

      Radera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...