torsdag 12 januari 2017

Min mormor hälsar och säger förlåt - Fredrik Backman

Titel: Min mormor hälsar och säger förlåt 
Författare:
Fredrik Backman
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
447
Utgiven:
September 2013
Beskrivning från Goodreads:
Elsa är sju år och annorlunda. Mormor är sjuttiosju år och galen. Stå-naken-på-balkongen-och-skjuta-med-paintballgevär-på-män-som-vill-prata-om-Jesus-galen. Men hon är också Elsas bästa, och enda, vän.

Så när Elsa strax innan mormor dör får en serie brev, där mormor ber människor hon gjort illa om ursäkt, blir det början på det största äventyret. Det leder till en trappuppgång fylld av fyllon, monster, kamphundar och helt vanliga kärringar, men också sanningen om en mormor olik alla andra.

Min mormor hälsar och säger förlåt berättas med lika stort hjärta som komisk träffsäkerhet. Om livet, döden och en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns: Rätten att få vara annorlunda.

Kommentarer:
Efter att jag hade läst En man som hette Ove så ville jag läsa mer av Fredrik Backman och jag valde att lyssna på Min mormor hälsar och säger förlåt som ljudbok och jag tyckte att ljudboken var riktigt bra! Jag fastnade för berättelsen på en gång och jag tyckte att inläsaren gjorde ett väldigt bra jobb med att måla upp allt som hände.

Karaktärerna var helt underbara och jag tyckte mycket om Elsa som inte var som alla andra sjuåringar och dessutom älskade hon Harry Potter vilket var ett stort plus! Jag tyckte även att hennes relation med hennes mormor var så fin och jag gillade även hela sagovärlden som hennes mormor hade skapat.
Elsas mormor var för övrigt väldigt rolig och minst intressant att läsa om och hon fick mig att le och skaka på huvudet många gånger samtidigt som hon hade en jättefin sida och var väldigt lojal.
Britt-Marie fick mig att minst sagt bli fursterad men till slut fick man se en annan sida av henne med. 
 Jag gillar Backmans skrivsätt och språk, men det enda som jag inte tyckte om var att det var för mycket svordomar för min smak. 

Min mormor hälsar och säger förlåt var fängslade, annorlunda och väldigt charmig och jag tyckte mycket om den, och jag vill verkligen läsa Fredrik Backmans andra böcker väldigt snart!

Betyg 8/10 

4 kommentarer:

 1. Alla hans böcker är så bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att läsa mera av honom :)

   Radera
 2. Vad kul att du gillade den! Jag tycker väldigt mycket om den här, den var så härlig och underbar att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst var den? Och ljudboken var så härlig att lyssna på :) Ser fram emot hans andra böcker, speciellt Björnstad som man har hört så mycket gott om!

   Radera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...