torsdag 19 oktober 2017

Björnstad - Fredrik Backman

Titel: Björnstad
Författare:
Fredrik Backman
Språk:
Svenska
Serie:
Björnstad #1
Antal sidor:
470
Utgiven:
September 2016


Beskrivning från Goodreads:
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?

Bara allt. Den betyder bara allt.

Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.


Mitt i allt står Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin moderklubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Kommentarer:

Jag har tyckt om alla böcker som jag har läst av Backman tidigare, men Björnstad var ändå något extra.
Björnstad är en bok som jag bara hört fina och positiva saker om och det gjorde att jag hade en del förväntningar, och boken levde helt klart upp till dem då handlingen berörde och handlade om ett sådant viktigt ämne. Karaktärerna kändes äkta och jag tyckte mycket om flera av dem, och andra ogillade jag starkt. 
Handlingen utspelar sig också i en liten by och då jag själv är född i en liten by fanns mycket som jag kunde relatera till. 

Björnstad  bjöd på en känslosam läsning på många sätt och det en otroligt bra bok som jag bara har tyckt mer och mer sedan jag läste ut den!

Betyg 9/10

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du också tyckte om den så mycket! Den är verkligen speciell.

    SvaraRadera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...