torsdag 17 december 2020

Balladen om sångfåglar och ormar - Susanne Collins

Titel: Balladen om sångfåglar och ormar 
Författare:
Susanne Collins
Språk:
Svenska
Serie:
Hungerspelen #0
Antal sidor:
450
Utgiven:
Maj 2020
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Balladen om sångfåglar och ormar tar sin början på morgonen inför den tionde "Slåttern". Ceremonin där regimen väljer ut vilka två ungdomar från varje distrikt som ska delta, och med all sannolikhet slaktas, i Hungerspelen.


Regimen påstår att Hungerspelen hålls för att bygga upp en stark, trygg och lydande nation. Men är det verkligen det samhället som folket vill leva i, och till vilket pris?


Denna ödesmättade morgon får vi följa 18-årige Coriolanus Snow, och det kommer att dröja länge innan han blir den fruktade diktator som vi lärt känna honom som i de tidigare böckerna.

Kanske får vi till och med lära känna honom som en hjälte?


Med denna fjärde bok om Hungerspelen tar Suzanne Collins upp viktiga och ständigt aktuella frågor om auktoritet, våldsanvändning och vad som egentligen definierar att vara människa.

Kommentarer:
Balladen om sångfåglar och ormar utspelar sig före Hungerspelen och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den då det verkar som att man antigen hatar eller älskar den.

Jag tyckte att den var ok, men jag blev ändå rätt så besviken. Det kändes som att författaren ville att man skulle få sympati med president Snow. Jag tyckte inte alls om honom, redan från början tyckte jag att han var irriterande.
Jag tyckte även att boken var lite för lång.

Det var helt enkelt ingen bok för mig och jag hade hellre läst om någon annan av karaktärerna från Hungerspelen.

Betyg 3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...