söndag 31 januari 2021

De sovande barnen i Flumontis - Karin Jacov

Titel: De sovande barnen i Flumontis 
Författare:
Karin Jacov
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
220
Utgiven:
Oktober 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Något är väldigt fel i den lilla staden Flumontis. Fast det är sommar är det mörkt och kallt som på vintern och flera barn har somnat i en djup sömn, omöjliga att väcka. Kan det finnas ett korn av sanning i de gamla sagorna om magin som sägs ha funnits i staden? Är det den folkskygge gamle mannen i borgen som ligger bakom alltihop? 


När tolvåriga Leni en dag blir jagad av en okänd person misstänker hon att det kan ha med de sovande barnen att göra, och hon bestämmer sig för att ta reda på vad som pågår. Det blir början på ett magiskt äventyr som får Leni att omvärdera allt i sitt liv och hitta vänskap på oväntade ställen. 


De sovande barnen i Flumontis är en tidlös äventyrsberättelse om ensamhet, sorg och hur rädsla kan driva människor till hat, alltihop strösslat med kakor, te-drickande, värme och magi.


Kommentarer:
De sovande barnen i Flumontis är en bok som berör ämnen som vänskap och utanförskap och handlingen bjöd på ett magiskt och fängslade äventyr och jag ville hela tiden fortsätta att läsa.

Språket var väldigt fint och målande och jag gillade det detaljerade miljöbeskrivningarna.
Jag gillade huvudkaraktären Leni, hon var så modig och världen Flumontis kändes så magisk och fängslande.
Jag hade gärna velat att boken skulle ha varit längre men då den är skriven för 9-12 åringar förstår jag att den inte är så lång, men jag hade velat läsa mer och fått veta mera.

Betyg 6/10


Tusen tack till författaren och Idus förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...