tisdag 14 juni 2022

Dragoner - Gertrud Hellbrand

Titel: Dragoner 
Författare:
Gertrud Hellbrand
Språk:
Svenska
Serie:
Östgötasviten#1
Antal sidor:
372
Utgiven:
Mars 2021
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Den östgötska byn Hedsbro är en lantlig idyll med grönskande fält och betande hästar. Men under den spirande ytan döljer sig mörka hemligheter och avgrundsdjupa sprickor.


När Mira Westmans morfar påträffas död i sitt kök återvänder hon till den östgötska byn där hon en gång växte upp. Det mesta tyder på att han druckit för mycket, ramlat och slagit i huvudet. Men när Miras yngre syssling Ville kort därefter visar sig ha försvunnit börjar Mira misstänka att morfaderns plötsliga död var mer än en olyckshändelse.


Det är maj i det vackra odlingslandskapet och under den spirande ytan skymtar hemligheter och djupa sprickor. Är Jerry och Patrik Hartley Lindskog, ägarna till hästgården intill, inblandade i Villes försvinnande? Och kan Mira lita på sin gamla ungdomsförälskelse Adam, vars lillebror terroriserar bygden?

Kommentarer:
Dragoner är första boken i Östgötasviten och jag lockades av handlingen och omslaget som jag tycker är så fint.
Första delen av boken tycker jag kändes lite småseg och det var lite för mycket fokus på hästarna, enligt mig.

När handlingen väl tog fart ville jag hela tiden fortsätta att läsa och jag tycker att boken var spännande men jag är lite osäker på vad jag tycker om slutet, för min del var det nog för mycket relationsdrama.
Miljön och miljöbeskrivningarna tyckte jag om men tyvärr fastnade jag inte riktigt för karaktärerna, och det gör att jag inte kan ge boken mer än betyget gillar, men det är inte dåligt det heller.

Betyg 5/10


Tack till Harpercollins nordic för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...