måndag 24 juli 2023

Den blå lijan - Caroline Hurtig

Titel: Den blå liljan
Författare:
Caroline Hurtig
Språk:
Svenska
Serie:
Flickorna Falk #2
Antal sidor:
319
Utgiven:
Juli 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
 
Ett oemotståndligt gift 

du inte kan låta bli att svälja ner. 


Britta Falk är befriad, fri från den främmande som levt i hennes kropp sedan barnsben. I alla andras ögon är hon harmlös, en lärling hos apotekaren i stadsdelen de bor. Vad hon aldrig berättat för någon, inte ens sina systrar, är att hon bär på förmågor. Hon använder dessa för att beskydda de kvinnor som inte kan försvara sig själva. 


Men när kvinnorna börjar försvinna en efter en, måste hon söka hjälp hos DAF och sin syster. Tillsammans med den eviga Benedict får hon i uppdrag att söka upp den skyldige till kvinnornas försvinnande men inget är som det verkar. Britta lär sig mer om främmande och deras värld än hon kunnat föreställa sig. 


Och det där mörkret det som hon känner inom sig, är redo att släppas fri.Kommentarer:
Den blå liljan är uppföljaren till Den röda falken som är en stor favorit hos mig och Den blå liljan var en lysande uppföljare, jag älskade den! Det går nästan inte att beskriva hur mycket jag tyckte om den här boken.

Handlingen grabbade tag direkt och gjorde att jag sträckläste boken, det gick inte att sluta. Handlingen bjuder på spänning, underhållning, vänskap, en del action och såklart starka kvinnor. Allt detta gjorde att jag älskade boken!
Författarens språk är precis som i hennes andra böcker, otroligt fängslande och karaktärerna har alla fångat mitt hjärta. 

Den blå liljan får ni helt enkelt inte missa, den var så bra!

Betyg 9/10


Tack Seraf förlag för att jag fick förhandsläsa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...