torsdag 20 juli 2023

Konferensen - Mats Strandberg

Titel: Konferensen 
Författare:
Mats Strandberg
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
354
Utgiven:
April 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
En dysfunktionell arbetsgrupp på konferens blir jagade av en hämndlysten mördare. Nu måste de lära sig att samarbeta på allvar – om de ska ha en chans att överleva.


En grupp anställda på kommunens exploateringsenhet anländer till den pittoreska lilla stugbyn vid Kolarsjöns strand. De är där för att ha konferens om ett kontroversiellt projekt som väcker starka känslor, både på bygden och bland personalen.


Vad konferensdeltagarna inte vet är att någon iakttar dem från andra sidan sjön. Någon som är ute efter hämnd. När mörkret faller börjar de försvinna, en efter en.


Konferensen är en blodig thriller om den värsta teambuildingen någonsin. Det handlar om de människor vi tillbringar större delen av vår vakna tid med, men inte valt själva: kollegorna. Genom Mats Strandbergs förmåga att krypa in under skinnet på sina romangestalter framträder också bilden av ett Sverige i förändring.

Kommentarer:
Konferensen är ännu en skräckis av Mats Strandberg och jag har velat läsa den sedan den kom ut, nu är iallafall äntligen läst och oj vad jag hade svårt att lägga den här boken ifrån mig! Mats Strandberg visar åter igen att han är en av mina favoritförfattare. Konferensen var läskig, obehaglig och vissa scener var nästan lite jobbiga att läsa (detaljerna säger jag bara), men det var bara så bra! Jag är glad att jag läste denna på dagtid för annars hade jag nog haft svårt att sova.

Jag vet dock inte vad jag känner kring slutet, det gjorde mig lite besviken även fast jag egentligen inte vet hur jag hade velat att den skulle ha slutat.

Konferensen bjöd på en härlig sträckläsning där jag satt som klistrad vid sidorna!

Betyg 8,5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...