onsdag 13 mars 2024

Kvinnan i kanalen - Anne Stern


Titel:
Kvinnan i kanalen 
Författare:
Anne Stern
Språk:
Svenska
Serie:
Barnmorskan i Berlin #1
Antal sidor:
364
Utgiven:
Mars 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Den unga barnmorskan Hulda Gold är en kvinna som hävdar sin självständighet mot alla odds och som är de fattiga, förtryckta och föraktade kvinnornas trogna försvarare. En av de hon vårdar, en gravid kvinna i ett av Berlins många slumområden, är en dag alldeles förtvivlad. Hennes granne har hittats död och man tror att hon hoppat i kanalen av fri vilja. Det betvivlar den unga kvinnan. Och kanske är hon inte ensam, kriminalkommissarie Karl North verkar också intressera sig för fallet. Men han behöver Huldas hjälp, folket som lever på skuggsidan av staden pratar inte gärna med polisen och Hulda dras därför djupare och djupare in i fallet.

Det här är den första boken om barnmorskan Hulda Gold, en kriminalserie i 1920-talets Berlin.


Kommentarer:
Kvinnan i kanalen är första boken där vi får möta den unga barnmorskan Hulda Gold i 1920-talets Berlin. Det är en historisk roman samtidigt som det är ett mord som måste klaras upp, och den blandningen tänkte jag att jag skulle tycka om, och det gjorde jag!

Handlingen var fängslande och mycket intressant. Jag tyckte däremot att första halvan av boken var lite småseg emellanåt men mot slutet blev det mer spännande. Författaren lyckades verkligen måla upp det historiska Berlin med sina miljöbeskrivningar som gjorde att man som läsare riktigt kunde föreställa sig hur allt såg ut.

Jag tyckte också om att läsa om Hulda, hon var en stark kvinnlig karaktär som jag ser fram emot att läsa mer i nästa bok. I det stora hela var detta en bra bok som jag kan rekommendera om ni gillar historiska romaner. Den bjöd bara inte på det där extra som gör att jag tycker en bok är jättebra.

Kvinnan i kanalen var en bra och välskriven bok, och jag hoppas att jag kommer tycka ännu mer om uppföljaren som jag har här hemma väntandes!

Betyg 6/10


Tack Bazar förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...