måndag 4 mars 2024

Brytningstid - Charlotte Sirc

Titel: Brytningstid 
Författare:
Charlotte Sirc
Språk:
Svenska
Serie:
Familjen Von Weidenhof #1
Antal sidor:
237
Utgiven:
Oktober 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna läser romaner tillsammans och kommer varandra nära, samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt.


Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit.


Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång ...


Kommentarer:
Brytningstid är en bok jag velat läsa sedan dess release i oktober och nu är den äntligen läst och den var så bra, oj vilken härlig läsupplevelse denna bok bjöd på!

Att få läsa om Stockholm på 1880-talet var hur intressant som helst och det märktes att författaren har stort intresse för just historia. Miljöbeskrivningarna var väldigt fina och det var verkligen som att få kliva in i en annan tid under tiden man läste. Jag gillade att man fick följa både tjänstefolket och herrskapet och att få läsa om baler, vackra klänningar och ljuvliga romanser fick mig att komma ihåg hur mycket jag gillar historiska romaner, ja Brytningstid gav absolut mersmak!

Brytningstid bjöd på en ljuvlig läsupplevelse och jag vill verkligen läsa mera av författaren!

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den hemliga gästen - Nita Prose

Titel: Den hemliga gästen  Författare: Nita Prose Språk: Svenska Serie: Molly Gray #2 Antal sidor: 298 Utgiven: Januari 2024 Finns hos...