lördag 24 oktober 2015

Cinder - Marissa Meyer


Titel: Cinder
Författare: Marissa Meyer
Språk: Engelska
Serie: The Lunar Chronicles
Antal sidor: 390
Utg.datum: 2012-01-05
Förlag: Puffin
Finns hos: Bokus/Adlibris
Beskrivning från bokus: 

"A forbidden romance. A deadly plague. Earth's fate hinges on one girl ...CINDER, a gifted mechanic in New Beijing, is also a cyborg. She's reviled by her stepmother and blamed for her stepsister's sudden illness. But when her life becomes entwined with the handsome Prince Kai's, she finds herself at the centre of a violent struggle between the desires of an evil queen - and a dangerous temptation. Cinder is caught between duty and freedom, loyalty and betrayal. Now she must uncover secrets about her mysterious past in order to protect Earth's future. This is not the fairytale you remember. But it's one you won't forget"


Cinder är en modern tolkning av sagan Askungen, det finns en elak styvmor och styvsyster, en prins, den stora balen och magi, men askungen är en cyborg! Det är alltså en blandning av en klassisk saga och en framtida värld och även om berättelsen är inspirerad av askungen så är den helt egen. 


Vi får alltså möta Cinder som är en cyborg och är den bästa mekanikern i Nya Beijings. Eftersom hon är cyborg har hon inga rättigheter och hennes styvmor lägger beslag på allt hon äger.  Det är lätt att tycka om Cinder då hon är väldigt snäll och tänker på andra hela tiden trots att de inte är många som bryr sig om henne. Hon är ganska blyg men hon är också starkare än vad hon själv vill erkänna. Vi får även träffa hennes kompis Iko som är en android och som ofta kommer med roliga kommentarer. Hon är riktigt underhållande!  Sedan har vi prins Kai som är charmen själv. Elaka styvmodern Adri är vidrig och fruktansvärt elak, men spelar sin roll utmärkt! 


Mitt favoritcitat: 

“Kai cleared his throat. Stood straighter. 
"I assume you are going to the ball?"
"I-I don't know. I mean, no. No, I'm sorry, I'm not going to the ball."
Kai drew back, confused. "Oh well... but... maybe you would change your mind? Because I am, you know."
"The prince."
"Not bragging," he said quickly. "Just a fact.” 


Jag älskade den här boken! Den är både välskriven och genomtänkt, och jag kommer inte vänta med att läsa nästa del Scarlet där vi får fortsätta att följa med Cinder och vi får även träffa rödluvan...


Betyg: 9/10 

Har ni läst Cinder? Och vad tyckte ni isåfall? 2 kommentarer:

  1. Den här serien har jag varit sugen på så himla länge men har ännu inte fått tummen ur att beställa hem den, men en dag så :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du ska göra, jag har än så länge bara läst Cinder men tyckte väldigt mycket om den! :)

      Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...