onsdag 5 oktober 2016

Hord - Ann Aguirre

Titel: Hord 
Författare:
Ann Aguirre
Språk:
Svenska
Serie:
Razorland trilogin #3
Antal sidor:
437
Utgiven:
Augusti 2016


Beskrivning från Adlibris:
Staden Räddning är omringad, monstren har samlats vid stadsportarna och den här gången kommer de inte att ge sig av. När Spadertvå, Tålig, Stalker och Tegan drar i gång har de oddsen emot sig. Men oddsen har varit emot Spadertvå sedan hon föddes.
Det må vara sant att hon inte är någon Jägarinna längre, men hon är inte den som tar till flykten. Med knivar i händerna och med kompanjonerna vid sin sida, kommer hon inte att ge upp, vare sig hon kämpar för sitt liv eller för Tåligs kärlek.
Framför sig har de sitt livs strid. Det har inte funnits ett krig som det här på århundraden, och människan har glömt hur man står upp för sig själv och kämpar.
Såvida inte Spadertvå kan leda dem i striden.


Men den här gången är det mer än en enstaka enklavs eller utposts öde det handlar om. Den här gången bär Spadertvå fanan för hela mänsklighetens överlevnad.

Kommentarer:
Hord är den tredje och avslutade delen i razorland trilogin, och jag tycker att det här är en serie som bara har blivit bättre och bättre!

Karaktärerna har verkligen utvecklats sedan Enklav, speciellt vår jägarinna Spadertvå som såklart fortsätter  att vara lika kick-ass som alltid men hon har också utvecklat en mjukare och känsligare sida, och det gillar jag verkligen.
Jag måste även tilläga att jag verkligen tyckte om att hon äntligen valde att se familjen Eke som sin egen familj till slut, det var så fint! Hela familjen Eke var förresten så gulliga och jag gillade dem allihopa, men speciellt Mor Eke.
Av de andra karaktärerna så gillade jag Teagan ännu mer än tidigare, och även Stalker som jag inte alls har gillat förut, utvecklades enormt sedan första boken och det gjorde att jag även började gilla honom och det trodde jag faktiskt inte alls att jag skulle göra!

I Utpost hade jag en del problem med Tålig, men jag blev så glad att han faktiskt ändrade sig och blev den Tålig som jag gillade i Enklav.  Jag gillade Tålig och Spadertvås relation väldigt mycket och det känns faktiskt lite tråkigt att vi inte kommer få följa med dem på något nytt monsteräventyr framöver..

Hord var helt klart min favorit i serien och jag tyckte att Aguirre gjorde en väldigt bra jobb med att knyta ihop alla trådar och dessutom var det så mycket spänning och action sida efter sida att den gick knappt att sluta läsa!

Betyg 8,5/10 

Tusen tack till Modernista för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Har inte läst den här än, men det kliar i fingrarna att få avslutet. Låter som jag har något att se fram emot.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du verkligen! Jag hoppas du kommer gilla den :)

      Radera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...