söndag 4 december 2016

Outtalat - Sarah Rees Brennan

Titel: Outtalat 
Författare:
Sarah Rees Brennan
Språk:
Svenska
Serie:
The Lynburn Legacy
Antal sidor:
333
Utgiven:
November 2014Beskrivning från Goodreads:
Kami Glass är förälskad i någon hon aldrig har träffat en kille som resten av världen tror är påhittad. Det har gjort henne till en outsider i den sömniga engelska småstaden Sorry-in-the-vale. Men Kami beklagar sig inte. Hon driver skolans tidning och håller sig mest för sig själv tills obehagliga saker börjar hända.

Skrik har hörts i skogen och i mörkret. Den övergivna herrgården på kullen som tornar upp sig utanför staden har tänts upp för första gången på tio år. Familjen Lynbyrn, som styrde Sorry-in-the-vale en generation tidigare, har plötsligt återvänt.

När Kami börjar gräva i historien för tidningens räkning, upptäcker hon att staden hon älskat i hela sitt liv har dolt en rad hemligheter inklusive ett mord och att killen i hennes huvud mycket väl kan vara nyckeln till alltihop.

Killen som alla trodde var en fantasi kan visa sig finnas på riktigt. Han kan också vara farlig

Kommentarer: Outtalat är en bok som jag nästan bara hade hört positivt om och jag hade därför en del förväntningar på den men tyvärr så var Outtalat inget som jag alls fastande för.

Varför fastande jag inte för den? Jag tror tyvärr att mycket var att jag inte riktigt kom överens med den svenska översättningen och jag hade föredragit att läsa den på engelska istället.
I nuläget vet jag inte om jag kommer att fortsätta men serien men skulle det bli så kommer jag nog läsa de andra böckerna på engelska.

När det kommer till handlingen verkade det vara en bok i min smak för jag gillade idén med den lilla byn full av gamla hemligheter och en huvudkaraktär som pratar med en röst i sitt huvud, men av någon anledning blev det aldrig att jag fastande för handlingen, och det hände även med karaktärerna. Det blev aldrig att jag klickade med någon av karaktärerna, varken Kami eller Jared.
Jag vet inte om jag var på fel humör när jag läste Outtalat eller om det helt enkelt inte var en bok för mig, för man kan ju inte gilla precis alla böckers som man läser.
Låter Outtalat som något för dig så skulle jag ändå rekommendera den eftersom det är många som gillar den men jag blev tyvärr besviken.

Betyg 4,5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...