torsdag 13 december 2018

Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul - Maria Ernestam

Titel: Brutna ben och brustna hjärtan - en  alldeles omöjlig jul
Författare:
Maria Ernestam
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
278
Utgiven:
September 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
Ingenting går riktigt 42-åriga Lisbeth Cederströms väg i livet. Hon tycker visserligen om sitt lilla hus vid havet, trivs som lärare och har rotat sig i Frillesås, dit hon flyttade för fem år sedan. Så är hon singel. Vilket möjligen är bättre än att vara olyckligt kär. 
Men när julen närmar sig blir allt bara värre. Skolans rektor vill peta henne från idrottstimmarna till förmån för en manlig alpin mästare. Gamle pojkvännen Harry dyker upp och är trött på sin glamorösa flickvän. Hennes syster Helena vill föda sitt fjärde barn hemma till familjens fasa och bästa vännen Saras dotter får problem med polisen. När sedan köket måste rivas upp och ska fixas av en helt okänd hantverkare är olyckan fullständig, och till råga på allt vill mamma servera julbordet redan klockan elva. 


Kommentarer:
Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul hade jag inte hört så mycket om förens den trillade ner i brevlådan från förlaget men jag plockade snabbt upp den eftersom den kändes perfekt att läsa nu i december, och det var den!

Handlingen var både mysig och charmig, det är saffransbullar, snö, skidåkning och samtidigt mycket mer. Det är också en berättelse om att hitta sig själv och det var också flera underhållande stunder som gjorde boken ännu charmigare.
Huvudkaraktären Lisbeth var det riktigt trevligt att få följa eftersom hon växte så mycket under bokens gång, även om jag i vissa stunder inte höll med om vissa vad hon gjorde.

Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul lyckades definitivt locka fram julkänslan när jag läste den. Rekommenderas varmt.

Betyg 7,5/10

Tusen tack till LB förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...