torsdag 29 augusti 2019

Tredje principen - Anna Jakobsson Lund

Titel: Tredje principen 
Författare:
Anna Jakobsson Lund
Språk:
Svenska
Serie:
Systemet #1
Antal sidor:
384
Utgiven:
Maj 2016
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
När Systemet krossar allt du tror på - väljer du att gömma dig eller att slåss?

Ava är rebell. Hon kan styra andra människors tankar, en användbar förmåga i en motståndsrörelse som rustar för krig. 

Levi slutade tro på kampen när den tog hans föräldrar. Nu försöker han bara överleva. Hålla sig undan och kontrollera vansinnet som känns som om det ska dränka honom. 

En natt blir Levis syster gripen. För att rädda henne tvingas han bryta ett gammalt löfte, söka upp folk han inte vill ha med att göra. Ava får order om att hjälpa honom och de ger sig av tillsammans. Hon säger att han måste lita på rebellerna. Men kan de verkligen det?

Kommentarer:
Tredje principen är första boken i systemet trilogin och wow vad den här serien har fått positiva kommentarer, alla verkar älska serien. 
Jag försökte att inte ha alltför höga förväntningar för jag ville inte bli besviken men jag hade inte behövt oroa mig för Tredje principen var riktigt bra!
Czentes Omega är fortfarande min favorit av Anna Jakobsson Lund men jag gillade verkligen att läsa om Ava och Levi i Tredje pricipen.

Världen, oj vad den var intressant att läsa om! Den är uppdelad i zoner och jag ville hela tiden få veta mer. Jag ser fram emot att få lära mig om världen i nästa bok.
Sedan har vi som sagt Ava och Levi, och vilka underbara karaktärer de är! Anna är otrolig på att skriva karaktärer som man verkligen lär känna och bara vill läsa mera om!
Handlingen var fartfylld och bjöd på mycket spänning och en hel del oväntade vändningar som jag inte alls var beredd på, vilket alltid är roligt.

Tredje principen bjöd på en mycket spännande läsning med härliga karaktärer och jag ser fram emot att fortsätta med serien!

Citat:
”Ingenstans i Systemet kan du bara låta dig uppslukas av mörkret. Någon vet alltid. Det är alltid någon som ser.”


Betyg 7,5/10

Tusen tack till annorlunda förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...