fredag 12 maj 2023

Författarmorden - Erika Rockborn

Titel: Författarmorden 
Författare:
Erika Rockborn
Språk:
Svenska
Serie:
Alicia Lundberg #1
Antal sidor:
369
Utgiven:
November 2021
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Årets bokmässa i Göteborg har just inletts och man räknar med publikrekord.

Pensionären Sten rastar sin hund tidigt på morgonen och noterar att vattnet i utomhuspoolen på Gothia Towers färgats rött - och där flyter en livlös kropp. Det är den berömda deckarförfattaren Francesca Liljegren som mördats på samma sätt som offret i hennes debutroman.


Inom kort blir ännu en känd författare mördad, även denna gång precis som sin egen romankaraktär. Varför just deckarförfattare? Och vem döljer sig bakom signaturen "Öga för Öga" som skriver inlägg hos bokbloggarna?


Alicia Lundberg, en ung polis, har nyligen tillträtt sin tjänst som kriminalinspektör vid enheten för grova brott och deltar i utredningen. Ett intensivt spaningsarbete tar sin början och en katt-och-råtta-lek med förövaren inleds. När Alicia allra minst anar det gillrar mördaren en fälla ...

Kommentarer:
Författarmorden är första boken i serien om Alicia Lundberg och boken börjar med att det är ett mord som sker på bokmässan.  Sedan är det full fart och det händer saker hela tiden. Jag fastnade redan efter några sidor, och sedan är det ett högt tempo genom hela boken. Det var en riktigt bladvändare helt enkelt!
Det var oerhört intressant att man fick läsa ur både förövarens och polisen perspektiv också. 

Dock listade jag för ovanlighetens skull ut vem mördaren var rätt tidigt, men det gjorde inte så mycket.

Författarmorden var en spännande deckare och jag läser mer än gärna mer av författaren!

Betyg 6,5/10


Tack till Hoi förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...