torsdag 25 augusti 2016

TBR Tagg

Den här taggen har jag sett överallt på youtube, bland annat här och jag tänkte att den vore rolig att göra, för vem har inte massa böcker i sin olästa hög? Sedan var det väldigt länge sedan jag gjorde en tagg också. 
Jag översatte frågorna lite snabbt och jag hoppas att de blev bra. 
Då sätter vi igång med frågorna! 


Frågor:
1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?

Det finns två böcker som jag inte kunnat avsluta, först är det Finnikin of the Rock av Melina Marchetta som jag började läsa i februari, och jag kom ca 200 sidor in i boken men sedan bestämde jag mig för att lägga den åt sidan ett tag. Jag kom tyvärr inte riktigt överens med den och jag vet inte om det berodde på mig eller boken, men jag har tänkt plocka upp den igen och ge den en ny chans för jag har hört så mycket gott om den och det är ju fantasy så jag kommer som sagt ge den en ny chans igen.

Andra boken är Vindens namn  av Patrick Rothfuss som jag lånade av min bror för väldigt länge sedan, och jag har läst ca 90 sidor och jag gillade den men av någon anledning har det aldrig blivit av att jag har plockat upp den och läst ut den, men jag vill verkligen läsa den! 2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid?
Om jag hade svarat för några veckor sedan hade jag sagt The Well of Ascension av Brandon Sanderson men den har faktiskt äntligen läst ut, så nu väljer jag nog Six of Crows av Leigh Bardugo som jag velat läsa hur länge som helst men som aldrig blivit av! 3. Vilken bok har du inte läst än, för att det är fortsättningen på  en serie?
Det finns många, men bland annat är det The Winners Crime av Marie Rutkoski, jag läste The Winners Curse för några månader sedan och gillade den väldigt mycket, och jag vill verkligen läsa fotsättningen snart!

4. Vilken bok har du inte läst än, eftersom den är helt ny?
The Beauty of Darkness av Mary E. Pearson fick jag hem nyligen men inte hunnit läsa än, men det hoppas jag ändras snart. 

5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?Den här har jag inget svar på faktiskt...

6. Vilken bok har du inte läst än, för att du inte riktigt känner för det?
Between Shades of Grey  av Ruta Septeys som jag har hört mycket gott om men jag vet också att den är ganska tung och känslosam och det är inte ofta som jag känner för sådana böcker, men jag vill gärna läsa den snart. 

7. Vilken bok har du inte läst eftersom den är gigantisk?
Alla böcker av Brandon Sanderson passar in här, hehe.
Sedan är det även The Bronze Horseman av Paulina Simons som är väldigt tjock. 
8. Vilken bok har du inte läst än, för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner?

Den enda som jag kan komma på som kan passa in här är Thief of Lies av Brenda Drake som jag köpte för att jag tyckte att omslaget var väldigt fint, och den har fått lite blandad kritik sedan den kom ut. 

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög?
Det är nog Främlingen av Diana Gabeldon och Nattfilm av Marisha Pessel, båda tar emot att läsa av någon anledning. 
10. Tagga någon! 
Jag taggar: 
Petra från Petras Bokblogg 
Elin från Bokparadiset 
Vargnatt från Vargnatts bokhylla 

Hoppas att ni vill göra den här taggen, och såklart får alla göra den om ni känner för det! 

4 kommentarer:

 1. Tack för taggen! Jag vill ju självklart göra den! :P Och ett litet tips ang Six of Crows. Du kan gått vänta tills Crooked Kingdom kommer ut, så slipper du lida i väntan på nästa bok. :D Och hoppas du ger Finnikin en ny chans, det är ju en av mina absoluta favoriter. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du vill göra den, ser fram emot dina svar! :) Hehe okej men då väntar jag nog lite till innan jag läser Six of Crows, att vänta på nästa bok är ju inte kul :P Jo jag har tänkt ge Finnikin en ny chans och jag hoppas att den kommer vara bättre då :)

   Radera
 2. Åh men både Främling och Nattfilm är så bra! :D Tack för taggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har hört så mycket gott om dem så jag kommer definitivt att ge dem en chans :) Vet bara inte när det blir, hehe ;P

   Radera

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...