måndag 28 november 2016

En väktares bekännelser - Elin Säfström

Titel: En väktares bekännelser 
Författare:
Elin Säfström
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
284
Utgiven: 
September 2016
Beskrivning från Goodreads:
Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra.

I vanliga fall delar Tilda jobbet som stans väktare med sin mormor, men eftersom hon är i Norrland på ett särskilt uppdrag, är allt upp till Tilda nu. Ett angrepp av jordvättar i skolans källare hade räckt gott, och när det börjar rapporteras i nyheterna om folk som försvinner är det verkligen för mycket för en femtonåring, med bara en skabbig gammal hund till hjälp (även om han kan lukta sig till magiska överträdelser). I skolan finns dessutom Hakim, killen med världens brunaste ögon. Om han bara inte var helt trollbunden av överjordiskt vackra Natta, som av någon outgrundlig anledning verkar vilja bli vän med Tilda.

Elin Säfström debuterar med en humoristisk ungdomsroman som på ett nyskapande sätt blandar samman nordisk folktro med urban fantasy till en nagelbitande spänningsroman full av magiska väsen

Kommentarer:
Först och främst vill jag tacka författaren, Elin för den fina förfrågan om jag ville läsa En väktares bekännelser och för boken såklart, tack så mycket!

Handlingen var intressant från första sidan och även om jag tyckte att första halvan var en aning långsam så gjorde det inte särskilt mycket för det var bara härligt att få läsa om alla varelser som fanns, för vi får träffa alla möjliga varelser som tomtar, älvor, jordvättar och till och med en trollpacka!
Dessutom fanns det mycket humor som gjorde att det blev en mycket underhållande läsning vilket alltid uppskattas.

När det gäller karaktärerna hade jag lite problem med Tilda i vissa situationer men hon var ändå intressant att få följa, och jag tyckte både om hennes mormor, älvan Vide, och hunden Dumpe var ju bara för söt.

En väktares bekännelser bjöd på en underhållande och charmig läsning och även om boken är skriven för yngre åldrar tycker jag definitivt att den passar utmärkt för alla! 
Slutet var även väldigt bra och spännande, och jag hoppas att det kommer en uppföljare i framtiden för jag skulle gärna läsa mera om Tilda och hennes väktaräventyr!

Betyg 6,5/10 

Ett stort tack till författaren och Lilla Piratförlaget för recensionsexemplaret!

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du tyckte om den! Tycker den här boken verkar så himla spännande eftersom det är fantasy, fast med nordiska väsen som vättar och tomtar och liknande - det är inte ofta man ser det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men eller hur? Det var det som var så bra och intressant tyckte jag :)

   Radera
 2. Jag är väldigt nyfiken på den här, så kul att du verkade gilla den. Jag måste inskaffa mig ett ex snart. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men den var både bra och underhållande! :) Hoppas du kommer gilla den om du väljer att plocka upp den :)

   Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...