torsdag 3 november 2016

Månadssammanfattning: Oktober 2016


Böckerna som jag läste i oktober var: 
Harry Potter and the Cursed Child - J.K Rowling, Jack Throne & John Tiffany 
Slasher Girls and Monster Boy´s - April Genevive Tuchholke
Furthermore - Tahereh Mafi 
Hord - Ann Aguirre
Outtalat - Sarah Rees Brennan 
Hollow City - Ransom Riggs
Omens - Kelley Armstrong
Blue Lily, Lily Blue - Maggie Stievfater 
Arvet efter dig - Jojo Moyes
Alpha - Rachel Vincent 

Antal lästa böcker: 10 
På svenska: 3
På engelska: 7
Bästa bok: 
Sämsta bok:
Månadens överraskning: Jag hade egentligen kunnat välja Harry Potter and the Cursed Child här också eftersom jag inte alls trodde att jag skulle gilla den så mycket som jag gjorde, men en annan överraskning var Slasher Girls and Monster Boy´s som hade väldigt många noveller som jag gillade!


Månadens besvikelse: 
Tyvärr gillade jag inte Outtalat lika mycket som jag trodde att jag skulle göra så därför blir den månadens besvikelse.


Snyggast omslag: 


Furtherrmores omslag är ju bara helt fantastiskt fint, och dessutom var den hur bra som helst! 

Kommentarer: 
Jag blev förvånad över att 10 böcker blev lästa i oktober för jag har haft ganska mycket att göra på jobbet och varit väldigt trött när jag har kommit hem, så jag trodde inte att det skulle bli så mycket läst, så jag är väldigt nöjd! 
I november hoppas jag att några fler hyllvärmare blir lästa, och sedan ser jag fram emot att TomeTopple drar igång igen då det gäller att läsa lite tjockare böcker och sådana har jag en del av, men mer om det i ett inlägg längre fram!


6 kommentarer:

 1. Tråkigt att du inte var så förtjust i Outtalat. Det är en av mina favoritböcker. Men jag kan kanske tänka mig att den svenska översättningen brister lite? Och Harry Potter and the Cursed Child var ju super. Jag läste precis om den på svenska, och grinade nästan lika mycket som jag gjorde första gången jag läste den. :P Vilka noveller gillade du bäst i Slasher Girls & Monster Boys?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag tror att mycket berodde på översättningen, tror att den skulle vara bättre på engelska :) Jag blev så förvånad över att jag älskade The Cursed Child för jag trodde inte alls att jag skulle göra det :D Mina favoriter i Slasher Girls & Monster Boy´s var novellerna av Carrie Ryan, Jay Kristoff (den var nog min absoluta favorit!), Megan Sheohard och Marie Lu (den var iaf den läskigaste :P)

   Radera
 2. Ser ut som en fin hög det där. :) Vad kul att du gillade Harry Potter! Jag läste den i somras och älskade den. :)Jag brukar säga att "den var inte perfekt men alldeles, alldeles underbar". Trevlig helg på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, trodde inte alls det skulle bli någon hög ;P Ja men precis, den var långt ifrån perfekt men bara att få läsa om alla karaktärerna igen var precis som du säger, underbart! :) Detsamma till dig!

   Radera
 3. Furthermore vill jag läsa snart. Den verkar så bra och perfekt för mig som älskar allt Alice i Underlandet relaterat. Och ja, omslaget är fantastiskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, den var så bra! :) Hoppas du kommer gilla den :)

   Radera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...