onsdag 26 juli 2017

En liten hattaffär på hörnet - Maria Conlon-McKenna

Titel: En liten hattaffär på hörnet 
Författare:
Marita Conlon-McKenna
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
329
Utgiven:
Januari 2009Beskrivning från Goodreads:
När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ensam ansvarig för hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser över Irland och hattbranschen är onekligen ett osäkert kort - vem köper egentligen en hatt i dag? Dessutom vill ett företagskonglomerat riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria, och Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon acceptera det generösa erbjudandet och sälja?

Trots att den stilige advokaten Neil Harrington avråder henne bestämmer hon sig slutligen för att våga ta språnget och behålla affären, och intresset visar sig vara oväntat stort för hennes unika design.

Brätten och band, fjädrar och flor blir snart viktiga ingredienser i hennes nya tillvaro och kundregistret växer snabbt. Mängder av kvinnor visar sig vara på jakt efter den perfekta hatten för bröllop, modevisningar och fester. På kuppen får Ellie ta del av, och blir ibland direkt delaktig i, kundernas stora ögonblick och de otroliga historier som förde dem dit.

Kommentarer:
En liten hattaffär på hörnet var en väldigt gullig och charmig berättelse och jag älskade hela miljön och stämningen som fanns genom hela boken. Det gjorde att jag blev väldigt sugen på att åka till Dublin för miljöbeskrivningar var så bra.
Boken var väldigt lättläst och den gick fort att läsa men det var ingen riktig favorit men som sagt så var den väldigt mysig och en härlig feelgood roman och eftersom jag har en till bok av författaren hemma kommer jag läsa den med!

Betyg 6,5/10

4 kommentarer:

 1. Låter supermysig :) och Dublin är verkligen en plats jag vill besöka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den :) Ja visst vore det härligt att åka dit? :)

   Radera
 2. Åh vad den lät mysig! Ska nog också läsa denna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var verkligen mysig, hoppas du kommer gilla den! :)

   Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...