torsdag 20 juli 2017

Styx märke - Hanna Blixt

Titel: Styx märke 
Författare:
Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie:
Sagofallen
Antal sidor:
121
Utgiven:
Maj 2016


Beskrivning från Adlibirs:
På flykt undan Styx soldater söker de båda syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek. Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Rakt under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng. De har kommit till Sagofallen. Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp rasar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet!

Kommentarer:
Jag blev positivt överraskad av Styx märke för att den var så fängslande och händelserik redan från första sidan och den stämningen höll sig sedan genom hela bokens gång.
Vi får träffa syskonen Sofia och Leo och följa med dem på deras äventyr Sagofallen och där träffar dem bland annat kaniner som kunde prata och enhörningen Månsstråle. Sedan hamnar dem i alla möjliga situationer.

Boken riktar sig till åldersgruppen 9-12 år men jag tycker att det här är en bok som passar bra för både yngre och även äldre läsare för den var så mysig med sina fina svartvita illustrationer som gjorde läsupplevelsen ännu bättre!

Styx märke var ett magisk och fängslande äventyr och jag ser fram emot att läsa den fristående uppföljaren Svarta damen väldigt snart för jag vill gärna läsa mer om Sofia och Leo!

Betyg 7/10

Tusen tack till författaren och till Bornelings för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du också tyckte om den! :) Hoppas du gillar andra också :)

    SvaraRadera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...