måndag 3 juli 2017

Och så var det bara en - Agatha Christie

Titel: Och så var det bara en 
Författare:
Agatha Christie
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
248
Utgiven:
November 2014 (denna utgåva)


Beskrivning från Goodreads:
Tio främlingar har blivit bjudna till en herrgård på en isolerad ö utanför Englands sydkust. Gårdens okände ägare dyker själv aldrig upp, men låter snart sina gäster förstå att var och en kommer att bestraffas. Moraliskt är de alla skyldiga till mord som de aldrig har stått till svars för. När den första döda kroppen hittas, samtidigt som det står klart att all kontakt med omvärlden är bruten, inleds en mardrömslik kamp på liv och död.

Kommentarer:
Jag har läst två böcker av Agatha Christie tidigare och gillat båda två och handlingen för Och så var det bara en lockade mig  väldigt mycket för den lät så intressant och spännande.
Och så var det bara en är min favorit av Agathas Christies böcker än så länge för jag tyckte om den jättemycket!
Jag älskade stämningen som fanns i boken. Den isolerande ön, det var blåsigt och kallt. Det var läskigt och obehagligt och passande perfekt för mord.
Dessutom tyckte jag att hela konceptet med att ha flera personer instängda på en och samma plats och så finns det en mördare bland dem så spännande och intressant på något sätt.
Jag läste ut boken på några timmar för jag ville verkligen veta vem av de 10 personerna som var mördaren, och jag trodde att jag hade listat ut det fram till slutet då det visade jag sig att jag var helt ute och cyklade.

Och så var det bara en är helt klart den bästa deckaren jag har läst och det kommer vara en favorit lång tid fram över för jag totalt älskade den!

Betyg 9/10

Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Jag lyssnade på den här och det var riktigt spännande och lite klaustrofobiskt att göra! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tänka mig att den är bra som ljudbok också! :)

      Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...