tisdag 3 april 2018

De ursprungliga - Cecilia Larsson Kostneius

Titel: De ursprungliga 
Författare:
Cecilia Larsson Kostenius
Språk:
Svenska
Serie:
De fem elementen #1
Antal sidor:
280
Utgiven:
Oktober 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Tretton år har gått sedan virusgudinnans pest skördade många människoliv. Den unge Odal har sedan dess levt ett undangömt, inrutat liv i klostret i Dalen. Där har han tränats inför hämnden. 

När så en kallelse kommer från den mystiske Eldkungen förändras allt. Kriget är nära förestående och världen hotas av död och undergång. 

Odal lämnar sin trygga tillvaro för att ansluta sig till kungens armé. Elementens olika människoraser måste nu lära sig att samarbeta för att ha någon möjlighet att kunna överleva kriget. 

Jordens barn Odal förs samman med luftens barn Svala, vattnets barn Pål och eldens barn Regina i kampen mot det femte elementet virus. 

Tillsammans ställs de inför det faktum att till och med deras gudinnor svävar i fara.

Kommentarer:
De ursprungliga är första boken om de fem elementen och jag fastande väldigt fort språket som var så fint och målande, och beskrivningarna av miljön var också riktigt bra!  

Handlingen hade ett lugnt tempo och vi får ta del av världen och träffa karaktärerna, Odal, Svala, Pål och Regina som träffas och ska försöka samarbeta tillsammans, vilket inte alltid var så lätt för dem.
Karaktärerna var verkligen olika varandra och de var intressant att få lära känna dem.
Jag gillade även iden med alla folkslagen som lever  efter sina egna element och att elementen ger dem olika egenskaper till de andra grupperna, det var intressant.
Jag hade dock velat ha lite mer spänning eftersom hela boken byggde upp för mer spänning för att sedan ta slut, men det gör även att man såklart vill läsa nästa bok i serien.

De ursprungliga var en bra start på serien och jag ser fram emot att läsa nästa bok!

Betyg 6,5/10

Tusen tack till författaren och Visto förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...