måndag 10 juni 2019

Brevet till kungen - Tonke Dragt

Titel: Brevet till kungen 
Författare:
Tonke Dragt
Språk:
Svenska
Serie:
Brevet till kungen #1
Antal sidor:
475
Utgiven:
Maj 2019
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Bokus:
Brevet till kungen är en äventyrsklassiker från 1962 som översatts till 15 språk, gjort internationell succé och trollbundit miljontals barn och vuxna. Efter drygt 50 år kommer den nu äntligen i svensk översättning. Så småningom kommer den också som serie på Netflix. Filmad i Prag och Nya Zeeland. 


Sextonåriga Tiuri är instängd i stadens katedral för att vaka. Han har sällskap av en grupp äldre pojkar, men de får inte tala med varandra. Sådan är traditionen natten innan man dubbas till kungens riddare. Men mitt i natten hör Tiuri en knackning på porten och en desperat vädjan. Ett brev måste levereras till kung Unauwen i landet på andra sidan den höga bergen. Tiuri bryter mot alla regler och lämnar kyrkan. Han ger sig av på en farlig färd som tar honom genom mörka, hotfulla skogar, över förrädiska floder och till slott där ondskan härskar. Tiuri vet inte vad som står i brevet, men inser snart att han har fiender som är beredda att döda honom för att få tag på det. Han kan inte lita på någon och inte avslöja vem han är, ändå lyckas han finna många vänner på sin strapatsrika färd.

Kommentarer:
Brevet till kungen är
 första boken i en serie och det kändes verkligen som en klassisk äventyrssaga som det står i beskrivningen för det är ett land långt bort med modiga riddare och det var så fängslande att läsa om! 

Huvudkaraktären Tiuri kändes som en klassisk huvudkaraktär som är lätt att tycka om då han är modig och vill hjälpa alla han möter. Karaktärerna som han möter längs vägen var också intressanta att läsa om.
Handlingen var spännande och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända härnäst. Världen var helt magisk och jag hade gärna haft en karta så att man hade kunnat följa med Tiuri på hans resa.

Brevet till kungen bjöd på ett spännande äventyr och jag ser fram emot att läsa nästa bok!

Betyg 7,5/10

Tusen tack till Tukan förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Galleriet vid vattnet - Hanna Blixt

Titel: Galleriet vid vattnet  Författare: Hanna Blixt Språk: Svenska Serie: Leksands-sviten #2 Antal sidor: 303 Utgiven: Maj 2021 Finn...