fredag 17 mars 2023

Gaslightad - Sofia Larsson

Titel: Gaslightad 
Författare:
Sofia Larsson
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
311
Utgiven:
September 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Självupplevd berättelse om manipulation i en destruktiv kärleksrelation. 


Han håller telefonen i handen. Jag hör signalerna gå fram. Jag gråter och ber honom berätta vem han ringer till. Han lägger på luren och förklarar lugnt att det var psykakuten. Gör inte slut , snyftar jag i hans varma famn. Det gör han inte heller, istället för han långsamt mitt huvud mot hans mun och med sammanbitna tänder säger han: Glöm inte en sak. Det är du som är sinnessjuk i det här förhållandet, inte jag. 


Sviken av mannen jag levt med under många år möter jag kärleken igen. Jag får all uppmärksamhet och stora framtidslöften. Men efter bara några månader är allt förändrat. Den person jag trodde var mitt livs kärlek börjar manipulera och övertyga mig om att jag är galen. Tillslut tror jag på honom. Tillvaron blir en nedåtgående spiral och den psykiska misshandeln är på väg att kosta mig livet. 


Men bara nästan, jag klarade mig och lyckades ta mig ur den destruktiva relationen och är med den här boken redo att berätta min egen historia. 


Sofia Larsson är 33 år och uppvuxen utanför Uppsala, som hon efter några år i Stockholm nu flyttat tillbaka till. Hon arbetar som projektledare för möten och event och kommer att föreläsa om sina erfarenheter av våld i nära relation.


Kommentarer:
 
Gaslightad är författarens berättelse om våld i en nära relation och vad jag önskar att ingen behövde skriva en sådan biografi. Boken var otroligt gripande, bra skriven och jag hoppas den kan hjälpa många.

Jag kunde inte läsa alltför mycket av boken på en gång utan jag tog pauser, samtidigt som jag verkligen sögs in i berättelsen när jag läste den.

Jag beundrar Sofia som var så stark och tog sig igenom detta fruktansvärda. Tack till Ordberoende förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

Den hemliga gästen - Nita Prose

Titel: Den hemliga gästen  Författare: Nita Prose Språk: Svenska Serie: Molly Gray #2 Antal sidor: 298 Utgiven: Januari 2024 Finns hos...