måndag 22 januari 2024

Kodnamn Safir - Pam Jenoff

Titel: Kodnamn Safir 
Författare:
Pam Jenoff
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
335
Utgiven:
April 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
1942. Hannah Martel har med nöd och näppe lyckats fly från Nazityskland efter att hennes man dödats i en pogrom. Hon tar sig till sin kusin Lily, som bor med sin familj i Bryssel. Men tillvaron för judar är svår även i Belgien, och Hannah söker desperat efter ett sätt att ta sig ut ur det ockuperade Europa. Men det är svårt, och hon tvingas återvända till det riskfyllda underjordiska arbete hon trodde att hon lämnat bakom sig.


Hannah går med i ett hemligt nätverk inom motståndsrörelsen, som leds av en mystisk kvinna vid namn Micheline och hennes lika gåtfulla bror Matteo. När Lily och hennes familj arresteras och riskerar att skickas till Auschwitz inser Hannah att hon är den enda som kan hjälpa dem. Hur mycket är hon villig att offra för att rädda människorna hon älskar?


Kodnamn Safir är inspirerad av sanna berättelser från andra världskriget. Det är en drabbande roman om mod, kärlek, familjeband och kvinnors orubbliga motståndskraft.

Kommentarer:
Jag har läst en annan bok av Jenoff och tyckte mycket om den och Kodnamn Safir var också riktigt fängslande och bra. Jag gillar att läsa böcker om andra världskriget, särskilt böcker som är inspirerade av sanna berättelser och där det märks att författaren gjort sin research och det får jag här. Man får följa ett gäng starka kvinnor och män som riskerar sina liv för att hjälpa andra. Karaktärerna var bra beskrivna och jag gillade att få följa dem.
Jag drogs snabbt med i handlingen som var både fascinerande, gripande och väldigt intressant.

Kodnamn Safir var så bra och jag kommer helt klart vilja läsa mer av författaren! Rekommenderas varmt!

Betyg 7/10


Tack HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...