fredag 23 februari 2024

Till hamnen - Jenny Clevström

Titel: Till hamnen 
Författare:
Jenny Clevström
Språk:
Svenska
Serie:
Livet i Skärvik #1
Antal sidor:
319
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
En storm sveper in över det lilla kustsamhället Skärvik på Öland. Fiskaren Torsten saknas och kaféägaren Rosie kastas tillbaka till den där natten för länge sedan – då, när havet förändrade hennes liv för alltid. Ska stormen ta Torsten ifrån henne innan hon hinner berätta?


Inez ska inte stanna länge på ön. Så fort bouppteckningen efter hennes mamma är uppklarad ska hon ge sig av och begrava minnet av modern som valde bort henne redan som liten. Men när stormen bedarrat är det tydligt att Inez har djupare band till ön än hon vetat om.


Mei Li befinner sig på andra sidan jorden från sin familj. Ensam i det lilla huset vid havet tar hon skydd från den man som fört henne till det nya landet. Mei Li är stukad av livet, men samvaron i byn väcker något inom henne. Kanske har hon hamnat på precis rätt plats.


I stormens spår flätas livsöden samman och nya relationer växer fram. Till hamnen är en varm och spännande relationsroman om ett samhälle på en ö där vädret dikterar villkoren och samhörigheten betyder allt.

Kommentarer:
Till hamnen är den första boken i serien Livet i Skärvik och denna härliga bok bjöd på en riktigt fin läsupplevelse, jag tyckte mycket om den!
Jag älskade att boken utspelar sig på Öland, ett ställe jag varit på några gånger och jag tyckte så mycket om det fina miljöbeskrivningarna som gjorde att jag mer än gärna hade åkt dit igen. Författarens språk fängslande verkligen mig och jag ville inte lägga boken ifrån mig.

Handlingen var både spännande och varm, samtidigt som det var fullt av vänskap och otroliga karaktärer som jag verkligen fastnade för. Inez var min favorit. Jag gillade också att ämnen som psykisk ohälsa tas upp, på ett bra sätt.

Till hamnen bjöd på en väldigt härlig och välskriven läsupplevelse och jag längtar efter nästa bok i serien för jag vill inte lämna Skärvik än! Rekommenderas varmt! Dessutom, hur fint är inte omslaget?

Betyg 8/10


Tack HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...