söndag 30 juni 2024

Europa Refugium - Peter Westberg

Titel: Europa Refugium 
Författare:
Peter Westberg
Språk:
Svenska
Serie:
Europa compendium #2
Antal sidor:
244
Utgiven:
April 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Välkommen tillbaka till helvetet!


Rinnande vatten och elektricitet tillhör de mest frekventa önskedrömmarna. Ett samhälle i totalt kaos. Utan lagar och regler återstår endast överlevnad. Ingen går säker. Faran lurar överallt och utgörs av såväl friska som smittade.


Vart tar du vägen när allt du tagit för givet gått förlorat? Vem kan du lita på? 


Europa Refugium tar vid där den första boken, Europa Pandemus, slutade. Vi får åter följa Georg i hans sökande, Inés kamp för att stävja smittans framfart och den godhjärtade Karis jakt på kannibaler.

Kommentarer:
Jag läste Europa Pandemus i början av året och det blev en mycket positiv överraskning och det var en bok jag slukade. Detta är en fortsättning på den boken, och den var minst lika bra som den första boken!

Europa Refugium tar upp där den första boken slutade och sedan var det ett högt tempo och full av action och spänning. Det är en pandemi, virus och zombieliknade varelser så det blir lite rått och brutalt, men det finns även en del hopp med i boken och författaren lyckas även väva in lite humor på det bästa sättet.
Karaktärerna är väldigt starka och jag tyckte mycket om att få följa dem. Dessutom introducerades det en del nya karaktärer. 
 Jag säger det, Peter Westberg kan verkligen skriva helt beroendeframkallande böcker som inte går att lägga ned och jag känner nu att jag vill läsa allt han har skrivit. 


Europa Refugium bjöd på en otroligt fängslande och actionfylld läsupplevelse och kan varmt rekommendera båda två böckerna! 


Betyg 8/10


Tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kärleken är död - Ashley Poston

Titel: Kärleken är död  Författare: Ashley Poston Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 392 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Bokus / Adlib...