söndag 30 juni 2024

Kyrkklockor vid älven - Hanna Blixt

Titel: Kyrkklockor vid älven 
Författare:
Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie:
Leksand-sviten#5
Antal sidor:
250
Utgiven:
Maj 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Det är kärlek i luften i Leksand. Maggie och hennes älskade Åke ska snart gifta sig, förväntan är stor, men tiden är knapp. Chokladtillverkningen och kaféverksamheten går numera så bra att Maggie och Hilma har svårt att hinna med. Hilma får i hemligt uppdrag av Åke att hjälpa till med bröllopsförberedelserna, men allting kompliceras av att personer ur hennes förflutna dyker upp. Varför har de alla kommit dit nu? Och vad är det för hemlighet hennes pojkvän Joel bär på?


Samtidigt får vi följa en flicka från en by utanför Leksand som upplever både kärlek och sorg i 1970-talets Spanien.


Kyrkklockor vid älven är en varm, romantisk och humoristisk feelgoodroman om kärlek, svek och längtan efter äventyr. En berättelse färgad av Dalarnas vackra landskap med fäbodar, härbren och kyrkbåtar.

Kommentarer:
Kyrkklockor vid älven är den femte och sista delen i Leksand-sviten  och jag har verkligen gillat alla böckerna och även denna, och det känns lite tråkigt att detta är den sista delen.

Hanna Blixt skriver på ett sätt som gör att det känns som att man som läsare att är på plats i Leksand och hänger med dessa karaktärer och det är så mysigt. Det är även intressant att få läsa om både dåtid och nutid, det gjorde läsupplevelsen ännu bättre. Detta är en serie som man mår bra att att läsa, och det är precis det man behöver ibland.

Kyrkklockor vid älven är den perfekta boken att läsa nu på sommaren, den är varm och full av romantik,  svensk sommar och lämnar läsaren med ett leende på läpparna och möjligtvis ett sug efter choklad..

Betyg 8/10


Tack Bazarförlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kärleken är död - Ashley Poston

Titel: Kärleken är död  Författare: Ashley Poston Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 392 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Bokus / Adlib...