söndag 25 augusti 2024

Första lögnen vinner - Ashley Elston

Titel: Första lögnen  vinner 
Författare:
Ashley Elston
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
348
Utgiven:
Augusti 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris







Beskrivning från Goodreads:
Evie Porter har allt en kvinna kan önska sig: en omtänksam pojkvän, ett hus med trädgård och en grupp framgångsrika vänner. Den enda haken: Evie Porter existerar inte.


Identiteten kommer först. När hon har fått ett namn och en plats av sin mystiska chef lär hon sig allt som finns att veta om staden och dess invånare. Sedan målet: Ryan Sumner. Men det här uppdraget blir annorlunda. Ryan tar sig in under huden på henne, och hon börjar drömma om ett annat slags liv. Hon får bara inte begå några misstag.


Men när en kvinna med ett namn hon känner till allt för väl plötsligt promenerar in i den lilla staden ställs allt på sin spets. Evie Porter måste ligga ett steg före sitt förflutna i en dödlig katt och råtta-lek. Vem är den bästa bedragaren?

Kommentarer:
Första lögnen vinner är en bok jag varit mycket nyfiken på och när den nu släpptes på svenska tvekade jag inte med att plocka upp den. Den här boken var så bra! Jag kände mig extremt förvirrad i början av boken, och det gjorde att jag verkligen ville läsa vidare. Detta är en bok som helt klart bjuder in till sträckläsning och hade jag bara haft lite mer koncentration så hade jag plöjt den.

Författaren använder ett mycket fängslande språk och karaktärerna var bra beskrivna och väldigt intressanta att läsa om, speciellt Evie. Hon hade så många olika sidor.
Handlingen var unik från andra böcker inom samma genre och det var härligt. Det var mycket spänning och det var flera oväntade vändningar vid flera tillfällen, vilket jag älskade.

Första lögnen vinner bjöd på en fängslande läsupplevelse och jag kan varmt rekommendera att ni plockar upp den!

Betyg 8/10


Tack Bokförlaget Forum för recensionsexemplaret! 

måndag 12 augusti 2024

Den sista bokvandraren - Anna James

Titel: Den sista bokvandraren 
Författare:
Anna James
Språk:
Svenska
Serie:
Den magiska bokhandeln#6
Antal sidor:
407
Utgiven:
Augusti 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris






Beskrivning från Goodreads:

Den avslutande delen i serien om den magiska bokhandeln.


Så länge du läser tar äventyren aldrig slut!


Blads magiska bokhandel är i fara. För att rädda den reser vännerna Tilly, Oskar, Milo och Alessia till kung Arthurs rike och trollkarlen Merlin för att lära sig hantera fantasins sanna kraft. Väl där slängs de in i ett sista magiskt äventyr i böckernas värld.

Kommentarer:
Den sista bokvandraren är den sjätte och sista boken i serien Den magiska bokhandeln och jag har rekommenderat den här serien vid många tillfällen då den är en av mina favoriter när det gäller barnböcker/middlegrade. Den sista bokvandraren gjorde mig inte besviken, den var oerhört bra och jag hade en sådan härlig läsupplevelse.

Karaktärerna i den här serien har alla fångat mitt hjärta och det har varit så roligt att läsa om deras spännande äventyr genom hela serien. Den här boken bjuder på ännu ett äventyr och det är både spänning, mycket fantasi och såklart böcker. I den här boken får man även läsa lite om grekisk och nordisk mytologi, vilket jag verkligen tyckte om.
Författaren har verkligen lyckats att skriva en serie där kärleken till böcker syns igenom allt, och det är helt underbart.

Den sista bokvandraren bjöd på en magisk läsupplevelse och jag kommer definitivt läsa om den här serien i framtiden.

Betyg 8,5/10


Tack HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret! 

torsdag 1 augusti 2024

Sista morgonen - Lena Lindehag

Titel: Sista morgonen 
Författare:
Lena Lindehag
Språk:
Svenska
Serie:
Sara Benedikt#2
Antal sidor:
319
Utgiven:
April 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Det är sommar i Stockholm. I Vasaparken hittas en styckmördad kvinna med ett meddelande skrivet på magen. Gärningsmannaprofilgruppen och Sara Benedikt kopplas genast in på fallet.


Utredningen tar henne från gatuprostitution i innerstaden till de allra flottaste villaförorterna och ett hemligt sällskaps dekadenta sexfester.


När ytterligare en kvinna hittas styckad misstänker Sara att en seriemördare ligger bakom. Hon måste snabbt förstå sambanden mellan offren innan nästa kvinna mördas. För tiden håller på att rinna ut.

Kommentarer:
Sista morgonen är uppföljaren till första boken i serien om Sara Benedikt och då jag tyckte mycket om första boken, var jag ivrig att läsa denna. Jag påbörjade den i början av sommaren men fick pausa den pga olika orsaker (ej pga boken).
 Jag valde att börja om från början och den här gången var det rätt tillfälle att läsa den för den var så snabbläst och så bra!

Författaren använder ett fängslade språk, vilket gör att jag fastnade nästan direkt. Handlingen bjuder på mycket spänning och tempot är fartfylld så detta var en bok som bjuder in till sträckläsning helt klart. Sedan måste jag nämna miljöbeskrivningarna, de är så bra beskrivna och ett litet plus är att flera delar av boken utspelar sig i en bekant miljö. Vid ett tillfälle tog karaktärerna en promenad längst en sjö, och det är en promenadslinga jag själv brukar gå, så det var så roligt att läsa om. Sara Benedikt är en karaktär jag gillar att läsa om och jag ser fram emot att få läsa mer om henne i kommande böcker. 

Sista morgonen är en bok jag varmt kan rekommendera, den bjöd på en mycket spännande läsupplevelse!

Betyg 8/10


Tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Del av din värld - Abby Jimenez

Titel: Del av din värld  Författare: Abby Jimenez Språk: Svenska Serie: Del av din värld#1 Antal sidor: 440 Utgiven: Maj 2024 Finns ho...