lördag 21 november 2015

Anna och den Franska Kyssen - Stephanie Perkins

Titel: Anna och den Franska Kyssen 
Författare:
Stephanie Perkins
Språk:
Svenska
Original titel:
Anna and the French Kiss
Antal sidor:
297
Utgiven:
2015-03-06
Förlag:
Modernista
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Bokus:

Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat återgälda hennes känslor.
Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka i väg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän.
Tyvärr är han upptagen - och det kanske hon också är... Eller?

Annas år i Paris, staden som brukar kallas »världens mest romantiska«, visar sig bli omtumlande, hjärtslitande och alldeles fantastiskt. Ett år som förändrar henne för alltid.


Kommentarer:
Anna och Franska Kyssen är en riktigt mysig bok som handlar om första kärleken och vara i ett främmande land utan att kunna språket, en riktigt bra feel-good roman helt enkelt. 
Jag tyckte om den här väldigt mycket, speciellt beskrivningarna av Paris med söta bakverk, alla gatorna och vackra byggnaderna, det gjorde att man skulle vilja åka dit och se allting med egna ögon.
Sedan beskriver Perkins känslan av att vara kär för första på väldigt fint sätt tycker jag, det är romantiskt utan att det blir cheesy så att säga. Det förekommer även familjeproblem, besvikelse och andra faktorer som gör att det inte bara är en bok som handlar om kärlek, utan det är mer än det.

Huvudkaraktärer Anna, är en karaktär som det är ganska lätt att känna igen sig själv i, enligt mig. Hon är en ganska vanlig tonåring som har ett stort intresse för film, hon kan inte ett ord franska och ska helt plötsligt flytta till Paris eftersom hennes pappa har bestämt det. Anna är även lite blyg och nervös i början och det är mycket den biten som jag kan känna igen mig själv i, speciellt biten då hon inte vågar beställa frukost eftersom hon inte kan tillräckligt med franska och istället väljer att köpa något ur automaten. Jag hade gjort precis likadant.

Jag tycker om att läsa lite feel-good speciellt på hösten och vintern, det passar väldigt bra då, och den här har boken var helt enkelt underbar och jag kommer definitivt att läsa fler av Perkins böcker i framtiden!

Mitt favoritcitat:

Montrarna framme vid disken är nästan inom räckhåll. Jag skymtar en gyllengul tarte tatin med äpplen. Ser ena hörnet på en glänsande gateau med choklad och hallon. Först tyckte jag allt verkade för avancerat för min smak, men efter tre månader förstår jag varför fransmännen är berömde för sitt kök. Folk här njuter verkligen av maten. Resturangbesöken tar timmar, inte minuter. Det är så annorlunda från USA.

Betyg 9/10 

6 kommentarer:

  1. Det här är ju en fantastiskt bra bok. Kul att du gillade den. :)

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillade den, en riktigt mysig och fin bok :)

    SvaraRadera
  3. Den är så ba vill bara åka till Paris efter att ha läst den:)

    SvaraRadera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...