måndag 4 juli 2016

Molnsökarna & Det sista rådet - Kazu Kibuishi

 Titel: Amulett: Molnsökarna
Författare:
Kazu Kibuishi
Språk:
Svenska
Serie:
Amulett #3
Antal sidor:
197
Beskrivning från Adlibris:
En omöjlig resa med faror som lurar överallt.

Emily, Navin och deras besättning med motstånds-kämpar hyr ett luftskepp och ger sig av för att söka efter den förlorade staden Celis.
De hoppas få hjälp av väktarrådets mäktiga stenväktare. Alledias framtid hänger på att de klarar det, och de har inte mycket tid på sig.

Emily måste hitta Celis innan den grymme Älvkungen hittar henne!

Kommentarer:
Jag har gillat de tidigare två volymerna av Amulett serien men Molnsökarna var min favorit hitintills, och det gäller även tecknarstilen som var ännu finare!
Handlingen blir bara mer och mer spännande, och så fort den ena volymen är slut vill man bara läsa nästa direkt.
Jag gillar verkligen hela den här världen som Kibuishi har skapat, och jag kan verkligen rekommendera den här serien, den är riktigt bra!

Betyg 7,5/10

Titel: Amulett: Det sista Rådet
Författare:
Kazu Kibuishi
Språk:
Svenska
Serie:
Amulett #4
Antal sidor:
211
Beskrivning från Adlibris:
En förlorad stad där mörka hemligheter avslöjas


Emily och hennes vänner anländer till Celis för att be om hjälp i kampen mot Älvkungen. Men allt står inte rätt till. De en gång så myllrande gatorna är nu tomma och de invånare som finns kvar i staden är livrädda. Emily förs till stenväktarnas akademi där hon förväntas tävla för att få vara med i Väktarrådet - gruppen med de allra mäktigaste stenväktarna. Men de tävlande blir allt färre. Långsamt upptäcker de en grym hemlighet - en hemlighet som, ifall den inte avslöjas, innebär slutet för allt som Emily kämpar för.

Kommentarer:
Det sista rådet var riktigt spännande och actionfylld, och Amulett är verkligen en serie som bara blir bättre och bättre för varje volym.
Karaktärerna utvecklas mer och mer och jag börjar tycka mer och mer om Emliy och Navin för varje bok.
En annan karaktär som var väldigt intressant var Älvprinsen och jag hoppas att man får veta mera om honom.
Jag hoppas på att kunna låna hem de resterade böckerna i serien snart för är väldigt nyfiken på att få reda på hur allting kommer att gå!

Betyg 8/10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...