tisdag 5 juli 2016

The Dream Thieves - Maggie Stiefvater

Titel: The Dream Thieves 
Författare:
Maggie Stiefvater
Språk:
Engelska
Serie:
The Raven Cycle #2
Antal sidor:
450
Utgiven:
September 2013

Beskrivning från Goodreads:
If you could steal things from dreams, what would you take?

Ronan Lynch has secrets. Some he keeps from others. Some he keeps from himself.

One secret: Ronan can bring things out of his dreams.

And sometimes he's not the only one who wants those things.

Ronan is one of the raven boys—a group of friends, practically brothers, searching for a dead king named Glendower, who they think is hidden somewhere in the hills by their elite private school, Aglionby Academy. The path to Glendower has long lived as an undercurrent beneath town. But now, like Ronan's secrets, it is beginning to rise to the surface—changing everything in its wake.

Kommentarer:
The Dream Thieves är andra boken i The Raven Cycle som har blivit populär inte minst efter att den sista boken släpptes nyligen.

Jag läste den första boken på svenska och tyckte att den var väldigt bra men lite svår att komma in i och jag hade lite problem med språket och bestämde mig därför att läsa fortsättningen på engelska istället och det var mycket bättre att läsa den här serien på engelska eftersom språket var både finare flöt på mycket bättre.
Maggie Stiefvater skriver verkligen på ett sådant fint sätt, språket i The Dream Thieves är helt underbart och fängslande!

The Dream Thieves fokuserar mycket på Ronan och det var väldigt roligt att få veta mer om honom då han är en väldigt intressant karaktär även om mina favorit karaktärer är Blue och speciellt  Ganesy! Noah var så härliga den här boken också, men däremot tyckte jag att Adam var ganska jobbig och lite irriterande…

Det jag gillar mest med den här serien förutom karaktärerna som är så härliga, är att handlingen verkligen är unik och det är inget som man har läst om tidigare, och den blir bara mer och mer intressant.

The Dream Thieves var en riktigt bra uppföljare till The Raven Boys och jag vill verkligen läsa den tredje och fjärde boken snart!

Citat:
“In that moment, Blue was a little in love with all of them.
Their magic. Their quest. Their awfulness and strangeness.

Her raven boys.”

Betyg 8,5/10 

4 kommentarer:

 1. Jag läste nyligen The Raven Boys och älskade den, så jag är jättesugen på att börja med den här snart. Har döpt om författaren till Magic Stiefvater så då vet du direkt att hon är en favorit. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du älskade The Raven Boys kommer du säkert älska The Dream Thieves också! :) Hehe ja då är hon verkligen en favorit förstår jag, men namnet stämmer ju bra :)

   Radera
 2. Visst är språket fantastiskt? Och den här serien är ju så egen och magisk, jag hoppas att du kommer att tycka om de övriga böckerna med. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, språket är verkligen helt underbart! Jag är glad över att jag byte språk till engelska för den gjorde sig mycket bättre på det :)
   Ja, magisk är precis rätt ord för hur serien är :) Jag kommer nog beställa hem fortsättningen snart :)

   Radera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...