fredag 4 augusti 2017

Svarta damen - Hanna Blixt

Titel: Svarta damen
Författare:
Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie:
Sagofallen #2
Antal sidor:
117
Utgiven:
Maj 2017


Beskrivning från Adlibris:
Kampen mellan schackpjäserna fortsätter. Svarta damen är tillbaka och nu vill hon åt Tidens bok.Om hon lyckas kommer Svarta kungen och mörkret ta över Sagofallen och den ondskefulle Styx ockupera Sofia och Leos egen värld. Sofia och Leo måste förstöra boken en gång för alla! Leo blir anförtrodd en hemlig karta med platser som undervattensstaden Vatombia och Sagornas äng. Målet är att ta sig fram till Stjärnfallens kulle. Men vem kan de egentligen lita på och kommer de hinna förstöra boken i tid?

Kommentarer:
Svarta damen är den fristående uppföljaren till Styx märke och ännu en gång får vi följa med Sofia och Leo på ett nytt äventyr i sagofallen där svarta damen jagar dem och vill åt Tidens bok.
Sofia och Leos äventyr gör så att de  får träffa på olika personer och besöka alla möjliga platser.
Sagofallen är verkligen en magisk värld, och det fanns till och med ett sagoträd som det växte böcker på, vem vill inte ha ett sådant träd?
Precis som i Styx märke var det ett härligt tempo från första sidan och eftersom det är korta och lättlästa kapitel så gick boken väldigt fort att läsa, och det var så spännande!
Dessutom bjuder även Svarta damen på flera vackra svartvita illustrationerna som är helt fantastiskt fina.

Jag tycker att författaren har lyckats få med så mycket i en ganska kort bok för det är inte bara ett spännande äventyr utan det finns så mycket mer att hitta i den här serien, vaddå för något? Ja det får du läsa själv för att förstå.

Precis som i Styx märke så bjöd  Svarta damen på ett spännande, fantasifullt och fängslande äventyr i sagofallen och jag väntar med spänning på att nästa bok i serien ska komma ut!

Betyg 7/10


Tusen tack till författaren och Bornelings för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...