måndag 8 januari 2018

Och varje morgon blir vägen längre och längre - Fredrik Backman

Titel: Och varje morgon blir vägen hem längre och längre 
Författare:
Fredrik Backman
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
86
Utgiven:
Maj 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Bokus:
En kortroman om modet att ta farväl av dem man älskar

Farfar och Noah sitter på en bänk och pratar. Under bänken växer hyacinter, just de blommor som farmor odlade i sin trädgård.

Farfar och Noah kan prata med varandra om allt. Om livets alla frågor, både de största och de minsta. Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne.


Farfar inser att den värld han känner håller på att förändras. Därför vill han stanna här på bänken med Noah, där doften av hyacinter fortsätter vara så stark. Men minnena blir allt svårare att fånga och farfar och Noah är nu tvungna att lära sig att göra det svåraste av allt: ta farväl.

Kommentarer:
Och varje morgon blir vägen hem längre och längre är en kort novell på ungefär 80 sidor och av någon anledning tog det ett tag innan jag faktiskt plockade upp och läste den men nu är den utläst och jag var inte beredd på att den skulle beröra mig så mycket som den gjorde!

Handlingen var väldigt känslosam eftersom man får följa Noah och hans farfar som börjar bli dement, och man får följa deras relation samtidigt som Noahs farfars minnen sakta börjar börjar försvinna och det var flera stunder som jag blev så känslosam.
Deras relation var så fin och med Backamin språk som nästan var mer vackert än det brukar så blev verkligen Och varje morgon blir vägen hem längre och längre en riktigt känslosam och tänkvärd läsupplevelse.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre var så otroligt fin, äkta, och framför allt känslosam och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 9/10

4 kommentarer:

Rauk - Li Ekman

Titel: Rauk  Författare: Li Ekman Språk: Svenska Serie: Berättelsen om Ingio Jones #3 Antal sidor: 350 Utgiven: Juli 2022 Finns hos: B...