måndag 19 april 2021

Guldkorset - Peter Lindström

Titel: Guldkorset  
Författare:
Peter Lindström
Språk:
Svenska
Serie:
De tre tigrarna #2
Antal sidor:
119
Utgiven:
Mars 2021
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Bokus:
Vatikanen har lånat ut ett par ovärderliga klenoder till två kyrkor i Stockholm - två kors av renaste guld som dessutom sägs ge lycka och ett rikt liv. Det dröjer dock inte länge förrän ett av korsen blir stulet. Stölden är otroligt skickligt utförd och polisen har inga spår alls att gå på.


Ester, Harry och Sigge i deckarklubben De tre tigrarna bestämmer sig för att undersöka saken, och snart är de ett nytt klurigt fall på spåren. En gåtfull lapp i Katarina kyrka leder dem vidare till nervbitande spaningar på kyrkogårdar och bland Vitabergsparkens gamla kåkar ?


Kommentarer:
Guldkorset är andra delen i serien om De tre tigrarna och då jag tyckte mycket om den första delen, Diamantkungen såg jag verkligen fram emot att läsa Guldkorset.

Guldkorset var minst lika bra som Diamantkungen! Det var så roligt att få läsa om Ester, Harry och Sigge igen och även denna gång var mysteriet både spännande och lagom klurigt att få följa. Jag gillar verkligen karaktärerna och som jag skrev i min recension om Diamantkungen så gillade jag verkligen vänskapen mellan karaktärerna. 
Det är korta kapitel som bjuder in till sträckläsning och passar perfekt för barn att läsa, men såklart går denna serie lika bra att läsa som vuxen. 
Jag hade bara önskat att boken var lite längre men då den är skriven för barn mellan 9-12 år förstår att jag inte ska vara för lång.

Guldkorset bjöd på en spännande läsning och jag längtar efter att få läsa mer om Ester, Harry och Sigge! 

Betyg 8/10


Tusen tack till Rabén&Sjögren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...